Δρόμοι τουριστικής ανάπτυξης από πρακτορείο της Λέσβου

5.000 Βούλγαροι τουρίστες

06/06/2012 - 14:28

Μια νέα συνεργασία αναπτύσσει το τουριστικό γραφείο «Mitilene Tours», διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες που θα φέρνει στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια.

Μια νέα συνεργασία αναπτύσσει το τουριστικό γραφείο «Mitilene Tours», διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες που θα φέρνει στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια. Ο ιδιοκτήτης του, Άρης Λαζαρής, μας είπε πως μετά από επαφές που είχε με σειρά τουριστικών γραφείων της Βουλγαρίας, προχώρησε στη σύναψη δύο συμφωνιών, που θα φέρουν 5.000 Βούλγαρους τουρίστες στη Λέσβο. Πρόκειται για τουρίστες που επισκέπτονται τα απέναντι τουρκικά παράλια για επταήμερες διακοπές. Στο συγκεκριμένο πακέτο διακοπών θα προστεθεί και η Λέσβος ως προορισμός, για μια μονοήμερη εκδρομή. Οι τουρίστες προέρχονται από τις περιοχές της Φιλιππούπολης, της Σόφιας και του Πλέβεν.

Δηλαδή οι Βούλγαροι τουρίστες δε θα διανυκτερεύουν στη Λέσβο, όμως θα κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή που θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε γνωστές παραλίες του νησιού, φαγητό και ξενάγηση στα αξιοθέατα χωριών της Λέσβου. Έτσι θα επισκέπτονται τη Μυτιλήνη, την Πέτρα, το Μόλυβο, την Αγιάσο και το Πέραμα.

Αύριο θα έρθουν στη Μυτιλήνη 15 άτομα, που θα λειτουργούν ως αρχηγοί των γκρουπ που θα επισκέπτονται τη Λέσβο.

Επόμενος στόχος τού «Mitilene Tours» είναι η ίδια συνεργασία να αναπτυχθεί και με τουριστικά γραφεία της Ρουμανίας.

Θεωρία στην πράξη
Επί της ουσίας, η επιχείρηση κάνει πράξη αυτό που επί χρόνια συζητιέται. Δηλαδή σε ένα τουριστικό πακέτο, να μπαίνουν δύο χώρες προορισμού, ώστε να γίνεται πιο ελκυστικό για τους τουρίστες.

Με τη μέθοδο αυτή, οι τουριστικές επιχειρήσεις της Λέσβου θα καταφέρουν να αποσπάσουν ένα έστω μικρό κομμάτι από την τουριστική πίτα των απέναντι τουρκικών παραλίων, που όμως στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, αυτό το κομμάτι μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.

Τα οφέλη για τις τουρκικές επιχειρήσεις είναι ότι θα μπορέσουν να προσελκύσουν πολύ περισσότερους τουρίστες, χωρίς αξιόλογη επιβάρυνσή τους.

Ο κ. Λαζαρής σε δήλωσή του στο «Ε» τονίζει: «Αυτό είναι το πρώτο βήμα μιας προσπάθειας που αναπτύσσουμε για να φέρουμε περισσότερους τουρίστες στη Λέσβο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, είτε είναι Τούρκοι είτε πολίτες άλλων χωρών.

Πιστεύουμε ότι σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε πολύ περισσότερα πράγματα.»

Θυμίζουμε ότι ο κ. Λαζαρής είναι ο κεντρικός πράκτορας της TurYol στη Μυτιλήνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey