Παρά το «κούρεμα», το Λιμενικό Ταμείο αναλαμβάνει το κόστος των διαμορφώσεων

«Λέμε “ναι” σε ένα καλύτερο λιμάνι»

23/05/2012 - 16:04

Ενημέρωση για τις προτάσεις που αφορούν στο λιμάνι, είχε ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισής του, του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Κορδώνης, ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους δεν μπόρεσε να μετάσχει στην επιτόπια εξέταση του Τελωνείου τη Δευτέρα.

Ενημέρωση για τις προτάσεις που αφορούν στο λιμάνι, είχε ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισής του, του Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Κορδώνης, ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους δεν μπόρεσε να μετάσχει στην επιτόπια εξέταση του Τελωνείου τη Δευτέρα. Όμως ο κ. Κορδώνης, μετά και τη συνομιλία που είχε με τον περιφερειάρχη, δηλώνει πρόθυμος ο φορέας που εκπροσωπεί, να αναλάβει το κόστος των διαμορφώσεων, ό,τι θα κάνει καλύτερο το λιμάνι, το οποίο - όπως θυμίζει - απ’ το 1997 έχει χαρακτηριστεί ως διεθνούς ενδιαφέροντος.

«Παρά το “κούρεμα” των αποθεματικών μας, το Λιμενικό Ταμείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες των τοπικών φορέων να ενεργοποιήσουν μια νέα δυνατότητα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης, προσπάθειες που είναι στα πλαίσια και της προσπάθειας του ίδιου του Λιμενικού Ταμείου να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει τις υποδομές του λιμανιού, για να διαμορφωθεί ένα καλύτερο λιμάνι Μυτιλήνης», είπε ο κ. Κορδώνης.

Το κόστος των εργασιών που θα γίνουν, δεν έχει ακόμη υπολογιστεί και θα εξαρτηθεί και απ’ τις υποδείξεις του μηχανικού τής ΕΛΑΣ. Σε ό,τι αφορά στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πληρωθεί από κεντρικό φορέα (Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή θα βαρύνει και αυτό το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey