Σε λίγο… συλλήψεις!

01/07/2012 - 05:56
Η Λέσβος παίρνει σειρά στον κατάλογο των περιοχών της χώρας όπου έχουν ξεκινήσει συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη απεστάλη στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών κατάλογος με τουλάχιστον 30 μεγαλοοφειλέτες προς το Δημόσιο.
Στο Υπουργείο Οικονομικών, λίστα 30 και πλέον μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας!

Η Λέσβος παίρνει σειρά στον κατάλογο των περιοχών της χώρας όπου έχουν ξεκινήσει συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη απεστάλη στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών κατάλογος με τουλάχιστον 30 μεγαλοοφειλέτες προς το Δημόσιο, κυρίως απ’ την περιοχή της Μυτιλήνης. Το ελάχιστο χρέος του καθενός ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, οπότε κι αναμένεται να κινηθεί άμεσα η διαδικασία των συλλήψεων.


Όλες τις προηγούμενες μέρες καθημερινά το αστυνομικό δελτίο αναφέρεται σε υποθέσεις συλλήψεων επιχειρηματιών και επαγγελματιών, που για διάφορους λόγους χρωστούν υπέρογκα ποσά στο Δημόσιο. Οι συλληφθέντες ξεπερνούν το κατώτατο όριο των 150.000 ευρώ, για το οποίο και κινείται η διαδικασία της σύλληψης με την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Οι κακοί πελάτες…

Σύμφωνα με το νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι οικονομικές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα έχουν καταγράψει και ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο για τους φορολογουμένους της περιοχής ευθύνης τους που φοροδιαφεύγουν και χρωστούν για τουλάχιστον τέσσερις μήνες πάνω από 150.000 ευρώ.
Η «λίστα» απ’ τη Μυτιλήνη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, περιλαμβάνει 30 και πλέον «κακούς» πελάτες της Εφορίας, για τους οποίους και μόλις δοθεί το σήμα, σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με τη Δικαιοσύνη, θα κινηθεί η διαδικασία σύλληψης.
Σε ό,τι αφορά στο ποιοι περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα, χρειάζεται να σημειώσουμε πως εκτός των ντόπιων, έχουν περιληφθεί και αλλοδαποί που είτε άσκησαν κάποια σταθερή επαγγελματική δραστηριότητα στη Λέσβο (πληροφορίες αναφέρουν περίπτωση Ουκρανού), είτε είχαν εμπλακεί περιστασιακά σε κάποιες οικονομικές υποθέσεις (π.χ. με πλοία).
Μέχρι χθες, πάντως, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δεν έχει φτάσει ανάλογη ειδοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει τέτοια ακόμη και την περίοδο των γιορτών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey