Οικονομικά Σχόλια*

01/07/2012 - 05:56
Τα καθαρά κέρδη της Lamda Development στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στο 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης αύξηση κατά 54% παρουσίασαν τα ενοποιημένα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου (Recurring EBITDA).
Κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για τη Lamda Development
Τα καθαρά κέρδη της Lamda Development στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στο 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης αύξηση κατά 54% παρουσίασαν τα ενοποιημένα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου (Recurring EBITDA), δηλαδή προ μεταβολών εύλογης αξίας επενδύσεων σε ακίνητα και άλλων μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, αποσβέσεων, τόκων και φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 31,2 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση αυτή οφείλεται στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών κέντρων «The Mall Athens» και «Mediterranean Cosmos», στην έναρξη λειτουργίας του Golden Hall το Νοέμβριο του 2008 καθώς και στη συνεχιζόμενη βελτίωση των λειτουργικών κερδών της μαρίνας Φλοίσβου.
Στους στόχους ανάπτυξης και στρατηγικής της εταιρείας περιλαμβάνονται η περαιτέρω βελτίωση των επαναλαμβανόμενων λειτουργικών κερδών με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Η συνεχής επαναξιολόγηση των επιμέρους στρατηγικών που αφορούν στις νέες επενδύσεις, με γνώμονα τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται ο όμιλος. Στρατηγική νέων επενδύσεων στην Ελλάδα σε αναπτύξεις που σχετίζονται με εμπορικές χρήσεις (malls, outlets, big boxes), καθώς και μακροπρόθεσμα σε αναπτύξεις υψηλής ποιότητας παραθεριστικών συγκροτημάτων. Επίσης, η εταιρεία επιδιώκει τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς έργων ΣΔΙΤ.

Νέα πρόταση από το Βωβό
Νέα πρόταση για να απεμπλακεί το θέμα της διπλής ανάπλασης και να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ και του Εμπορικού Κέντρου κατέθεσε η «Μπάμπης Βωβός» προς τους εμπλεκόμενους φορείς, ΠΑΕ, δήμο Αθηναίων και υπουργείο Περιβάλλοντος. Η «Μπ. Βωβός» είναι διατεθειμένη να κάνει νέες παραχωρήσεις πέραν των 20 στρεμμάτων που ήδη έχει προσφέρει. Παράλληλα, αναλαμβάνει την υποχρέωση να κατασκευάσει σταθμό αυτοκινήτων 1.500 θέσεων στάθμευσης και να παραχωρήσει 500 θέσεις από αυτές που θα κατασκευαστούν στο εμπορικό κέντρο, ώστε να εξασφαλιστούν, μαζί με τις εντός του γηπέδου θέσεις, οι απαιτούμενες για τη λειτουργία του. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται και η έλλειψη των 500 θέσεων που θα κατασκευάζονταν στο πολυλειτουργικό κέντρο του δήμου.
Το θέμα είχε αρχικά φανεί να «ξεκολλάει», αλλά οι διαδικασίες φαίνονται χρονοβόρες, καθώς θα απαιτηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση ή προεδρικό διάταγμα.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος τηρεί στάση αναμονής μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη έχει συζητήσει το θέμα με το δήμο Αθηναίων, ο οποίος δέχεται να μην κατασκευάσει το Δημαρχιακό Μέγαρο προκειμένου να αυξηθεί ο χώρος πρασίνου.

*ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΡΔΟΣ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey