«Μας έκοψαν το οξυγόνο»

01/07/2012 - 05:56
Συνέχεια θα υπάρξει στο δεκαήμερο αποκλεισμό της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου αν συνεχιστεί η απεργία στα πλοία τής ΝΕΛ. Ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου απευθύνει έκκληση στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων.
Έκκληση του δημάρχου Αγίου Ευστρατίου για αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος του νησιού

Συνέχεια θα υπάρξει στο δεκαήμερο αποκλεισμό της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου αν συνεχιστεί η απεργία στα πλοία τής ΝΕΛ. Ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου απευθύνει έκκληση στον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούνται με τη συνέχιση της απεργίας στον ήδη 10ήμερο αποκλεισμό των νησιών.

Στον Άι-Στράτη, οι ελλείψεις σε ήδη πρώτης ανάγκης είναι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ορατές, ενώ αν δεν υπάρξει άμεσα λύση τα προβλήματα θα συνεχιστούν. «Ήμασταν στην εντατική και τώρα νιώθουμε ότι μας έκοψαν το οξυγόνο», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Στο μεταξύ, τα προβλήματα συνεχίζονται και με την ενδοεπικοινωνία του νησιού, καθώς συνεχίζεται η ταλαιπωρία με το πλοίο «Αιολίς» και το Ρωσικό Νηογνώμονα. Όμως, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος από τον ιδιοκτήτη του πλοίου «Αιολίς», μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις καθώς ο Ρωσικός Νηογνώμονας δέχθηκε το φάκελο για να πιστοποιήσει το πλοίο. Στη συνέχεια αναμένεται να ελεγχθεί από επιθεωρητές και κατόπιν (τουλάχιστον από την επόμενη εβδομάδα) να δοθεί η άδεια για τη δρομολόγησή του.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, αλλά αυτήν τη φορά μαζί με τα τρόφιμα εξαντλήθηκε και η υπομονή μας. Χωρίς συγκοινωνία δεν μπορεί να ζήσει ένα νησί, “χωρίς το οξυγόνο του”. Θα πρέπει άμεσα η Πολιτεία να μας δώσει λύσεις. Αν συνεχιστεί η απεργία στη ΝΕΛ, τότε υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση και τα υπουργεία θα πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους - υπάρχει και ο νόμος τού 2001 για ναύλωση άλλου πλοίου, και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα», τονίζει ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου.

Προσπάθειες
Στο μεταξύ, όλες οι προσπάθειες των φορέων της Λήμνου στρέφονται προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ώστε να μην υπάρξει ανανέωση της σύμβασης αντικατάστασης του πλοίου «Aqua Maria». Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, βρίσκεται σε επαφή με το αρμόδιο υπουργείο, ενώ θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του για επίλυση του προβλήματος πριν το τέλος του μήνα.
Αύριο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, όπου θα υπάρξει συζήτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, το Δήμο Λήμνου θα εκπροσωπήσει ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey