Η κρίση της πυρήνας συνεχίζεται

01/07/2012 - 05:56
Δεν μπορεί να λειτουργήσει το πυρηνελαιουργείο της ΕΑΣ Λέσβου στα Πάμφιλα, αν δεν καλύψει τους όρους που έχουν τεθεί από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Δεν μπορεί να λειτουργήσει το πυρηνελαιουργείο της ΕΑΣ Λέσβου στα Πάμφιλα, αν δεν καλύψει τους όρους που έχουν τεθεί από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτό δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του θέματος. Για το πυρηνελαιουργείο στο Ντίπι τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα μεροληπτικής μεταχείρισής του, καθώς ήδη έχει επιβληθεί στην επιχείρηση πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και αν συνεχίσει να μην τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους, θα κλείσει και αυτό.

Το άφηνε…

Ακόμη, ανέφερε ότι αν για κάτι μπορεί να κατηγορηθεί είναι πως για πάρα πολλά χρόνια άφηνε να λειτουργεί το πυρηνελαιουργείο της Ένωσης, αν και ήταν γνωστό ότι ρύπαινε. Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για το πυρηνελαιουργείο της Ένωσης, αφού ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λέσβου, Αλέκος Γιαζιτζόγλου, πρόκειται να συναντηθεί με την περιφερειάρχη Σοφία Θεολογίτου για το θέμα αυτό.
Παρέμβαση στο θέμα έκανε χθες και ο πρώην διευθυντής της ΕΑΣ Λέσβου, Γιώργος Πανσεληνάς.
«Πληροφορήθηκα», λέει, «ότι μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παμφίλων, στα επιχειρήματά του εναντίον του πυρηνελαιουργείου της Ένωσης, μεταξύ άλλων επικαλείται και δικά μου έγγραφα.
Θέλω να δηλώσω ότι τα έγγραφά μου αυτά έχουν σχέση με τη συνολική υπηρεσιακή λειτουργία και διάρθρωση της Οργάνωσης όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, και η αποσπασματική συσχέτισή τους με το πυρηνελαιουργείο της Ένωσης είναι τουλάχιστον άστοχη.
Με την ευκαιρία αυτή, ως παλιός διευθυντής της Ένωσης και συνεταιρισμένος αγρότης, θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την εξής απορία μου.
Έχουμε στο νησί μας δύο πυρηνελαιουργεία εκ των οποίων το ένα λειτουργεί σε μια ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή, με όλα τα γνωστά προβλήματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και ένα άλλο της Ένωσης, που δε λειτουργεί και δεν έχει παραλάβει ούτε ένα γραμμάριο ελαιοπυρήνα.
Γιατί, λοιπόν, ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, κάποιοι ασχολούνται και διατηρούν παράλληλα στη δημοσιότητα με αρνητικό τρόπο το κλειστό εργοστάσιο της Ένωσης;»

Όχι μήνυση
Χθες ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου μάς είπε ότι ποτέ δεν απείλησε να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣ Λέσβου. Αυτό που είπε στα μέλη του Σωματείου είναι πως θα αναγκαστεί να καταθέσει αγωγή, για να δικαιωθεί αν το Σωματείο δεν ανακαλέσει τους βαρείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εναντίον του.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey