Ηλεκτρονικές αιτήσεις στον ΟΑΕΔ από εργαζομένους-ανέργους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων

Επιδοτούμενες διακοπές μέχρι 15 μέρες

15/07/2014 - 16:20

Συνολικά 130.000 άτομα θα μετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2014 - 2015, για το οποίο ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

Συνολικά 130.000 άτομα θα μετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2014 - 2015, για το οποίο ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ, κι όχι μόνο απ’ τους δικαιούχους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζομένους και ανέργους, αλλά και απ’ τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, που ομοίως θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Άρχισε από χθες η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014 - 2015», το οποίο αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως τις 31 Αυγούστου 2015 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων τού ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013, είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας, είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ τού ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του Διαδικτυακού Τόπου τού ΟΑΕΔ γι’ αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους, όπως αυτά ορίζονται στη δημόσια πρόσκληση, χωρίς χρήση κωδικών πρόσβασης.

Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού.

Για παράδειγμα για τους εργαζομένους, πριμοδοτείται με μόρια όποιος έχει περισσότερα ένσημα την τριετία 2011 - 2013, ενώ ομοίως παίρνουν περισσότερα μόρια όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα. Σ’ ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, αυτοί που το οικογενειακό τους εισόδημα ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, δεν παίρνουν κανένα μόριο.

Δικαιολογητικά
Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 130.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους, καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους παρόχους αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου τού ΟΑΕΔ και απαραιτήτως με χρήση κωδικών πρόσβασης.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερομένους μέχρι τις 11 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 11η/08/2014 και ώρα 15:00, οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την επίδειξη και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Για τους δικαιούχους, βασικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι μόνο τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας τους, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα βιβλιάρια ασθενείας, ενώ πρόσθετα δικαιολογητικά απαιτούνται για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων.

Οι συμμετέχοντες στη δημόσια πρόσκληση δικαιούχοι και πάροχοι παρακαλούνται απ’ τον Οργανισμό για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους, να προσέρχονται στις υπηρεσίες τού ΟΑΕΔ για την προσκόμιση των δικαιολογητικών τους άμεσα μετά την κατάθεση της ηλεκτρονικής τους αίτησης, χωρίς να περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από το διαδικτυακό τόπο τού ΟΑΕΔ www.oaed.gr/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey