Με επιδότηση των ανέργων από τον ΟΑΕΔ, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

1.000 νέες θέσεις εργασίας

02/07/2013 - 17:01

Ξεκίνησε από χθες η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την επιχορήγηση «Επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».

Ξεκίνησε από χθες η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την επιχορήγηση «Επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».

Με το πρόγραμμα αυτό προβλέπεται να δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, στις οποίες θα προσληφθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, άτομα σε μειονεκτική και σε πολύ μειονεκτική θέση, δηλαδή που βρίσκονται σε ανεργία για μεγάλο διάστημα. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελουμένους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται στο 50% του συνόλου των:

- ακαθάριστων πραγματικών μηνιαίων αποδοχών (καθαρές αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου) και
- των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), με ανώτερο ποσό τα 24 ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι άνεργοι οι οποίοι ανήκουν σε μειονεκτική και σε πολύ μειονεκτική θέση και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους τής Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Ως άνεργοι μειονεκτικής θέσης θεωρούνται οι άνεργοι που είτε κατά τους τελευταίους έξι μήνες δεν είχαν απασχοληθεί για έναν τουλάχιστον μήνα σε κανονικά αμειβομένη θέση εργασίας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, είτε είναι απόφοιτοι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, είτε είναι άνω των 50 ετών, είτε είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Ως άνεργοι πολύ μειονεκτικής θέσης θεωρούνται οι άνεργοι που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 24 μηνών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey