Οδηγίες προς τους ελαιοπαραγωγούς

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου η έναρξη διαβροχής κατά του δάκου

24/06/2022 - 12:00

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 ξεκινάει η πρώτη διαβροχή κατά του δάκου της ελιάς στο νησί της Λέσβου για όλα τα συνεργεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που κοινοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα στον πρωτογενή τομέα για το Βόρειο Αιγαίο Πανάγος Κουφέλος.

Θυμίζουμε ότι η έναρξη της πρώτης διαβροχής είχε προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου 2022 ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι  τα FORZA 10CS  και το SUCCESS 0,24 CB.

Μάλιστα σημειώνεται ότι προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής της Λέσβου θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα. Επίσης οι ι βιοκαλλιεργητές θα πρέπει να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός. Τέλος σημειώνεται «οι Δήμοι, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey