Η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, η αδράνεια της Περιφέρειας & η απώλεια Λαγουτάρη για την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ: Ολιγωρία, ερασιτεχνισμός και ανικανότητα Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη

20/01/2022 - 15:48 Ενημερώθηκε 20/01/2022 - 15:54

Για απίστευτη ολιγωρία, ερασιτεχνισμό και ανικανότητα στην διεκπεραίωση μιας απλής διοικητικής πράξης της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη κάνουν λόγο τα στελέχη του Αγροτικού της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την «ακέφαλη» πλέον από 18ης Ιανουαρίου Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας.

«Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και να φροντίσει άμεσα στην τοποθέτηση Προϊσταμένου στην παραπάνω Υπηρεσία».

Το πρόβλημα που προέκυψε είναι πως με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ανακλήθηκε ο ορισμός του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Λαγουτάρη. Αυτό γιατί μετά κατά την επανατοποθέτησή του πριν μερικούς μήνες υπήρξε προσφυγή από υπάλληλο της Περιφέρειας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης της Περιφερειακής Αρχής. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ζήτησε τις θέσεις της Περιφέρειας επί της ενστάσεως τον περασμένο Νοέμβριο, οι οποίες  ουδέποτε δόθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή με συνέπεια να γίνει δεκτή η προσφυγή του υπηρεσιακού στελέχους και να ακυρωθεί η απόφαση τοποθέτησης του κ. Λαγουτάρη. .

Αυτό σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη και την διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεων του αγροτικού τομέα της Λέσβου. «Κι αυτό σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο που θα αρχίσει η αξιολόγηση του προγράμματος νέων αγροτών, οι παραλαβές των σχεδίων βελτίωσης, η πληρωμή των ενισχύσεων μεταφοράς ζωοτροφών, κ.α.» σημειώνεται χαρακτηριστικά.  

Το δις εξαμαρτείν

Τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν λάθη και αστοχίες του παρελθόντος που είχαν αντίκτυπο στον αγροτικό τομέα.

Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή δεν μαθαίνει από τα λάθη της όταν με την μετάθεση υπαλλήλου της σε άλλη Διεύθυνση καθυστέρησε την πρόσληψη των τομεαρχών δακοκτονίας με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εργασίας καταπολέμησης του Δάκου.

Επίσης συχνές είναι οι διαπιστώσεις πως η Περιφερειακή Αρχή αντί να ασχοληθεί σοβαρά με την ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα αρκείται σε ανακοινώσεις και ενέργειες καθαρά επικοινωνιακές για λόγους εντυπώσεων όπως είναι η ίδρυση «Γραφείου ΕΛΓΑ» που όπως αποδείχτηκε στην πρόσφατη θεομηνία δεν προσέφερε τίποτα απολύτως στον αγροτικό κόσμο.

Η Περιφερειακή Αρχή,  όπως δείχνουν οι πράξεις της, μέχρι τώρα, αρνείται να αντιληφθεί την σπουδαιότητα του αγροτικού μας τομέα, γι’ αυτό κατήργησε και την Αντιπεριφέρεια  αγροτικής Οικονομίας, εκχωρώντας τις αρμοδιότητες αυτής σε χωρικό Αντιπεριφερειάρχη!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey