Βαρύτατες καταγγελίες κατά του αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνου για τη δακοκτονία

Στην αντεπίθεση οι αρχιεργάτες

30/06/2012 - 14:53

Δε λέει να πάρει τέλος η αντιπαράθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το Σωματείο Αρχιεργατών Δακοκτονίας. Χθες το Σωματείο σήκωσε το γάντι που του πέταξε η Περιφέρεια, και πέρασε στην αντεπίθεση.

Δε λέει να πάρει τέλος η αντιπαράθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το Σωματείο Αρχιεργατών Δακοκτονίας. Χθες το Σωματείο σήκωσε το γάντι που του πέταξε η Περιφέρεια, και πέρασε στην αντεπίθεση.

Στις κατηγορίες για πλημμελή εργασία από την πλευρά των αρχιεργατών, το Σωματείο απαντά πως δεν είναι δυνατόν να καταλογίζονται ευθύνες στους αρχιεργάτες την ώρα που αναγκάζονται να δουλεύουν με μισούς εργάτες και οι ίδιοι να κάνουν τρεις δουλειές (αρχιεργάτης - φορέας αυτοκινήτου - παρασκευαστής) και παράλληλα να μειώνεται η δόση του φαρμάκου, επομένως και ο αριθμός των ψεκασμών.

Επιπλέον τονίζει πως οι αρχιεργάτες και οι δακοκτόνοι τού 2011, αν και απλήρωτοι, θα πληρώσουν φόρο για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει επειδή στα εκκαθαριστικά που πήραν, περιλαμβάνονται και απλήρωτες αμοιβές τους.

Στο γιατί εργάζονται άτομα από την ίδια οικογένεια στη δακοκτονία, το σωματείο απαντά ότι πρόκειται για λύση ανάγκης, διότι με τις αμοιβές που δίνονται και τις καθυστερήσεις στην καταβολή τους, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος, δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί αντί για πέντε ή έξι ψεκασμούς, όπως καυχιούνταν ότι θα γίνονταν φέτος, θα γίνουν μόνο τρεισήμισι ψεκασμοί.

Βαριές καταγγελίες...
Παράλληλα το Σωματείο, με τη μορφή ερωτημάτων, κάνει βαρύτατες καταγγελίες. Συγκεκριμένα ρωτάει τα εξής:

- Γιατί φέτος, αφού η δακοκτονία πέρασε στα χέρια εργολάβου, «ακούγεται και πάλι το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Φλώρου»;

- Γιατί η τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει τη δακοκτονία, ζητάει από τους αρχιεργάτες και εργάτες, που απευθύνονται σ’ αυτούς για δουλειά, «να περάσουν από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη»;

- Γιατί και πέρυσι που η Περιφέρεια έπαιρνε τους αρχιεργάτες μέσω ΑΣΕΠ, ο αντιπεριφερειάρχης δεν άφηνε του αρχιεργάτες να συγκροτήσουν το συνεργείο τους, αλλά ο ίδιος τούς έδινε κίτρινα χαρτάκια με τα ονόματα εκείνων που ήθελε ο ίδιος, ενώ ήξερε ότι η προκήρυξη το έλεγε ρητά: «Ο αρχιεργάτης και ΜΟΝΟ ο αρχιεργάτης φέρει την ευθύνη του συνεργείου του»;

- Γιατί η τεχνική εταιρεία ζητά από τους εργαζομένους να είναι κυρίως ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και όχι στο ΙΚΑ;

Χθες το μεσημέρι προσπαθήσαμε χωρίς επιτυχία να επικοινωνήσουμε με τον αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να έχουμε τη δική του θέση για τις καταγγελίες του Σωματείου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey