Με γεύσεις βασισμένες στα ντόπια υλικά

«Παράταιρον», αν και σε ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον

17/01/2013 - 17:29 Ενημερώθηκε 16/03/2024 - 21:54

Ένα μήνα λειτουργίας κλείνει σε λίγες μέρες το μεζεδοπωλείο «Παράταιρον», μπαίνοντας δυναμικά στο χώρο, αφού όπως λένε οι ιδιοκτήτες του, Κώστας και Νίκος, το μαγαζί καθημερινά γεμίζει, ενώ οι κρατήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Ένα μήνα λειτουργίας κλείνει σε λίγες μέρες το μεζεδοπωλείο «Παράταιρον», μπαίνοντας δυναμικά στο χώρο, αφού όπως λένε οι ιδιοκτήτες του, Κώστας και Νίκος, το μαγαζί καθημερινά γεμίζει, ενώ οι κρατήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Στόχος των δύο φίλων ήταν να φτιάξουν ένα μαγαζί όπου η βασική προτεραιότητα δε θα ήταν άλλη, από την ευχαρίστηση του πελάτη. Αυτό το πέτυχαν, όπως δηλώνουν ο ίδιοι, αφενός με την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων και αφετέρου με την εξυπηρέτηση των πελατών.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι το χοιρινό φούρνου, που αποτελεί τον πιο ακριβό μεζέ, κοστίζει 5,50 ευρώ. Βέβαια, ο Νίκος Χατζηνικολάου τόνισε ότι οι χαμηλές τιμές δεν είναι αποτέλεσμα της υποβάθμισης της ποιότητας των προϊόντων, αλλά του περιορισμού του κέρδους τους.

Όλα της ώρας
Το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο έχει κηρύξει εμπάργκο στους… καταψύκτες και τους φούρνους μικροκυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μεζέδες είναι φρέσκοι και της ώρας. Μάλιστα, και το ψωμί που σερβίρεται, φτιάχνεται στο φούρνο του μαγαζιού. Η κουζίνα στηρίζεται σε ντόπια προϊόντα, ενώ εξαιρετική θέση μέσα σε αυτήν έχει το βιολογικό ελαιόλαδο από το «Κτήμα Κούπα».

Από μία γκάμα 36 μεζέδων, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν το κοτόπουλο μαστιχάτο, το κοτόπουλο της νεράιδας, το συκώτι με σάλτσα μουστάρδας, η μελιτζάνα η γκαστρωμένη και η τυροκαυτερή διά χειρός Νίκου.

Όλα τα παραπάνω, όπως και πολλά άλλα, συνοδεύονται με κρασί, ούζο, τσικουδιά ή ρακόμελο, ανάλογα με τα γούστα και τα κέφια του κάθε θαμώνα.
Η γαστρονομική απόλαυση ολοκληρώνεται με το γλυκό που θα δημιουργήσει ο μάγειρας, ο οποίος διακρίνεται για το ταλέντο του στη λεμονόπιτα και τη σοκολατόπιτα.

Το οικογενειακό περιβάλλον
Με αρκετά χρόνια εμπειρίας στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού έψαχναν, από το καλοκαίρι, τον κατάλληλο χώρο για να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση και να δημιουργήσουν.

«Αναζητούσαμε μια περιοχή που να αποτελεί κέντρο και απόκεντρο ταυτόχρονα», είπε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος και προσέθεσε: «Μόλις είδαμε αυτό το ακίνητο που είναι κάτω από το “Ημέτερον”, συνειδητοποιήσαμε ότι δε θέλαμε κάτι άλλο.» Λίγο πριν τελειώσει το φθινόπωρο, ξεκίνησαν οι εργασίες. Στην κάθε γωνιά του «Παράταιρου» έχει μπει η προσωπική πινελιά του καθενός, δημιουργώντας όμως ένα ιδιαίτερα δεμένο αποτέλεσμα και ένα χώρο ζεστό.

Οι ελαφρολαϊκοί και έντεχνοι ήχοι ακούγονται τόσο όσο να ζεσταίνεται η ψυχή των θαμώνων και το κλίμα να γίνεται ακόμη πιο παρεΐστικο και οικείο.

Όλοι όσοι δουλεύουν στο «Παράταιρον» προσπαθούν με το χαμόγελό τους και τις υπηρεσίες τους να κάνουν τους ανθρώπους που τους τίμησαν με την παρουσία τους, να περάσουν όσο πιο ευχάριστα μπορούν.

Μέχρι και οι μάγειρες βάζουν την προσωπική τους σφραγίδα, όχι όμως μόνο μέσα από τις σπεσιαλιτέ τους. Μία τζαμαρία είναι αυτή που τους χωρίζει από το «κοινό», κάτι που συμβαίνει σπάνια σε τέτοιου είδους μαγαζιά. Έτσι, όταν τα φώτα χαμηλώνουν, τα βλέμματα όλων εστιάζουν στους μάγειρες, που προσφέρουν ένα μοναδικό υπερθέαμα κάνοντας κόλπα με τα τηγάνια τους.

Ο Κώστας και ο Νίκος ανοίγουν από τις 2 το μεσημέρι τις πόρτες του «Παράταιρου» στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, στα Λαδάδικα, και φεύγουν από εκεί γύρω στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Όσοι βιάζονται να το επισκεφτούν, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6977-808132.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey