Ίμβρος - Τένεδος

29/07/2016 - 14:22

ΤΕΝΕΔΟΣ: Γιορτάστηκε προχθές στην Τένεδο, η μνήμη της Αγίας Παρασκευής, στο ομώνυμο ξωκλήσι του νησιού, αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο πανηγύρι. Φέτος λειτούργησε ο Μητροπολίτης Κύριλλος με τον συμπατριώτη μας Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή. Αρκετοί απόδημοι Τενέδιοι είχαν και φέτος την ευκαιρία για το ετήσιο αντάμωμα του καλοκαιριού στο νησί τους.

ΤΕΝΕΔΟΣ: Γιορτάστηκε προχθές στην Τένεδο, η μνήμη της Αγίας Παρασκευής, στο ομώνυμο ξωκλήσι του νησιού, αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο πανηγύρι. Φέτος λειτούργησε ο Μητροπολίτης Κύριλλος με τον συμπατριώτη μας Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή. Αρκετοί απόδημοι Τενέδιοι είχαν και φέτος την ευκαιρία για το ετήσιο αντάμωμα του καλοκαιριού στο νησί τους.

ΙΜΒΡΟΣ: Της Παναγίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στην Ίμβρο και θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου, που είναι και το πανηγύρι του νησιού. Όπως ανακοινώθηκε απ’ τον «Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ίμβρου» (İmroz Eğitim ve Kültür Derneği), η τουρκική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «Turkcell» επιχορήγησε τον σύνδεσμο με 405 χιλ. λίρες (135 χιλ. ευρώ) προκειμένου να γίνουν τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και άλλες υποδομές στο Γυμνάσιο - Λύκειο της ελληνικής ομογένειας, που εδώ και λίγα χρόνια ξεκίνησε πάλι τη λειτουργία του στο χωριό Αγρίδια της Ίμβρου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey