FOLLOW US

Κοινωνία

  • Προσωρινή λύση, αν δεν βρεθεί άλλη, η τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών στον προαύλιο χώρο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανέγερση νέου κτηρίου Δρομολογείται η αγορά του οικοπέδου και οι διαδικασίες για τη μελέτη από τις Κτηριακές Υποδομές με στόχο την ένταξη του στο ΠΕΠ
Συνάντηση φορέων για την λύση του στεγαστικού του Μουσικού

Καθώς οι τάξεις που έχουν παραχωρηθεί για την χρήση του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης, στο κτήριο του 5ου Γυμνασίου, εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την σωστή διεκπεραίωση των μαθημάτων του εν λόγω σχολείου, ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου συγκάλεσε συνάντηση φορέων το Σάββατο 9/2 στον προαναφερθέντα χώρο.

Προτού ξεκινήσει η συζήτηση ο διευθυντής του σχολείου με τον σύλλογο γονέων και την εκπρόσωπο του συλλόγου καθηγητών έδειξε τους χώρους που γίνονται τα μαθήματα του μουσικού .Οι παραβρισκόμενοι διαπίστωσαν τις άσχημες συνθήκες που αναγκάζονται οι μαθητές και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα. «Είδαν όλοι τους χώρους και κατάλαβαν το πρόβλημα που υπάρχει με το σχολειό μας», είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων , Παναγιώτης Καρίπης.

Στην συζήτηση που ακολούθησε όλοι οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο σύλλογος γονέων, μετά τη σύσκεψη, συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση τόσο για την ανέγερση του νέου μουσικού σχολείου όσο και την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων που εμποδίζουν την σωστή λειτουργία του σχολείου αυτή τη στιγμή. «Υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση , προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιες λύσεις τις οποίες εξετάζουμε τώρα. Το πιο βασικό είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην περίπτωση του οικοπέδου για το χτίσιμο του καινούριου σχολείου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων.

Ενέργειες για το οικόπεδο

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός ενημέρωσε για τις ενέργειες που γίνονται για την αγορά οικοπέδου, όπου σχεδιάζεται η ανέγερση του νέου σχολείου. «Την ερχόμενη βδομάδα (Δευτέρα ή Τετάρτη, δεν έχει καθοριστεί ακόμα), έχουμε ραντεβού στην Αθήνα με τον ιδιοκτήτη των οικοπέδων στη Βαρειά , εκεί όπου επιτρέπεται από το γενικό πολεοδομικό να χτιστεί σχολείο.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, το οικόπεδο ανήκει σε ομογενή ο οποίος ζει στην Νότια Αφρική και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ. Κατσαρός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία και προγραμματίζει συνάντηση με την δικηγόρο του ιδιοκτήτη για να προχωρήσουν απευθείας στην αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου. «Μόλις το πάρουμε, σε μια διαδικασία 4-5 μηνών εκτός απροόπτου, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη μελέτη.»

Η μελέτη θα γίνει από τις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ). «Έχουμε ήδη συνεννοηθεί μαζί τους, έχουμε πάρει και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την έχουμε στείλει, γιατί μας την ζητήσανε. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα γίνουν οι κατάλληλες μελέτες, όσο των δυνατόν πιο σύντομα, αφού έχουν και την τεχνογνωσία και την εμπειρία στη μελέτη σχολικών υποδομών».

Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα μπορέσει ο δήμος να προχωρήσει στην ένταξη του έργου του σχολικού συγκροτήματος του Μουσικού στο ΠΕΠ του Βορείου Αιγαίου.

Τοποθετήσεις στη σύσκεψη

Στη συνάντηση πάντως, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο αντιδήμαρχος Κ. Κατσαρός ανέφερε τη στενή συνεργασία που έχει με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του μουσικού και εξέφρασε την βούληση του Δήμου να λυθούν τα προβλήματα του σχολείου.

Ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας αναφέρθηκε ότι αν υπάρξει λύση με το οικόπεδο τότε θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση για την μελέτη για την ανέγερση του νέου σχολείου και όπου της ζητηθεί.

Οι εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ενημέρωσαν ότι για την ανέγερση σχολικών κτηρίων υπάρχουν προγράμματα που μπορεί να ενταχθεί το Μουσικό, αρκεί να επισπευτούν οι ενέργειες ώστε να βρίσκονται μέσα στα χρονικά περιθώρια που θα υπάρχουν ανοιχτά προγράμματα.

Ενώ από την πλευρά της η Εριφύλη Χιωτέλλη (εκπροσωπώντας τον κυβερνητικό Βουλευτή Γ. Πάλλη) ανέφερε ότι υπάρχουν κονδύλια για την ανέγερση του Μουσικού.

Προσωρινές λύσεις για το τώρα...

Σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα το σχολείο με την λειτουργία του προτάθηκαν λύσεις οι οποίες θα εξετασθούν στο επόμενο διάστημα. Ο αντιδήμαρχος Κ. Κατσαρός στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας διευκρίνισε: «Για το άμεσο μέλλον είπαμε να απευθυνθούμε στο πανεπιστήμιο, κάτι το οποίο δεν γίνεται τελικά, διότι δεν υπάρχουν αρκετές αίθουσες το Πανεπιστήμιο, αφού το Μουσικό χρειάζεται περίπου 15-20 αίθουσες. Η δεύτερη σκέψη ήταν να νοικιάσουμε έναν χώρο και να τον διαμορφώσουμε σε σχολείο, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο και απαιτεί και πολλά χρήματα. Η τρίτη λύση και πιο πιθανή είναι να τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες στον προαύλιο χώρο και να στεγαστούν προσωρινά εκεί, είτε από το 5ο Γυμνάσιο, είτε από το Μουσικό, για να μην κάνει πλέον το Μουσικό σχολείο μαθήματα σε αποθήκες υπόγεια κλπ, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάτι που αναμένεται να πάρει αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί και παραδοθεί για χρήση».

Το «Ε» επικοινώνησε και με τον Διευθυντή του Μουσικού Νίκο Ζαφειρίου, αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει κάποια επιπλέον πληροφορία για το ζήτημα, λέγοντας: «Είναι απόφαση του συλλόγου να μην κοινοποιούμε τίποτα μέχρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες που έχει κάνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και το διδακτικό προσωπικό».

Κλείνοντας την συνάντηση όλοι ο παραβρισκόμενοι δήλωσαν ότι βρίσκονται στην διάθεση του μουσικού σχολείου για να βοηθήσουν ο καθένας από την πλευρά του ώστε να υπάρξει λύση στα προβλήματα.

 

Ποιοί παραβρέθηκαν

Αναλυτικά, στην συνάντηση μετά από πρόσκληση παραβρέθηκαν οι κάτωθι:

Η Εριφύλη Χιωτέλλη (εκπροσωπώντας τον Βουλευτή Γεώργιο Πάλλη που έλειπε από το νησί). Η Δήμητρα Αλεξανδρή (εκπροσωπώντας του Βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου που έλειπε από το νησί). Ο Βουλευτής Σταύρος Τάσσος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης (εκπροσωπώντας την περιφέρεια). Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης. Ο Διευθυντής Β’θμιας, Μιχάλης Καπιωτάς. Ο Παναγιώτης Κυριάκου και ο Ευστράτιος Μουφλουζέλλης εκπροσωπώντας την Διαχειριστική Αρχή. Οι κ.κ. Βαρελτζής και Ηλιόπουλος εκπροσωπώντας την ΕΛΜΕ.Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου Παναγιώτης Καρέκος. Ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Ζαφειρίου. Η Νάντια Καραγιάννη εκπροσωπώντας τον σύλλογο διδασκόντων. Ο Παναγιώτης Καρίπης, η Γαβριέλα Σπέρκου και η Αναστασία Κατσαρού εκπροσωπώντας τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παναγιώτης Καρίπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 16:17
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top