Στους συμπατριώτες τους απεργούς πείνας στις φυλακές του Ισραήλ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης από τους Παλαιστίνιους στη Μυτιλήνη [vid]

20/04/2017 - 17:56 Ενημερώθηκε 21/04/2017 - 15:12

 

Αύριο Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης από τους Παλαιστίνιους που ζουν στην Λέσβο προς τους συμπατριώτες τους απεργούς πείνας που κρατούνται στις Φυλακές του Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές διεκδικούν να τους αναγνωριστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο Μωχάμεντ Τζαντάλλα, Παλαιστίνιος που ζει στην Μυτιλήνη εδώ και τρεις δεκαετίες, δηλώνει στο «emprosnet.gr» (βλέπε video) πως οι συνθήκες κράτησης είναι απάνθρωπες.

Πριν από πέντε ημέρες περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, άρχισαν ομαδική απεργία πείνας. Μετά από σχετικό κάλεσμα του Μαρουάν Μπαργούτι, αρχηγού της δεύτερης Ιντιφάντα που είναι καταδικασμένος σε ισόβια.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε προς το παρόν, 1.500 κρατούμενοι αρνούνται να δεχθούν τροφή» για να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησής τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμάνι Σαράνεχ, εκπρόσωπος της Ομάδας Φυλακισμένων Παλαιστίνιων, της ΜΚΟ που ασχολείται με το ζήτημα.
Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής διοίκησης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «700 φυλακισμένοι ανακοίνωσαν την Κυριακή την πρόθεσή τους να αρχίσουν απεργία πείνας».

Ο Μωχάμεντ Τζαντάλλα μεταξύ άλλων αναφέρει: «αυτή την στιγμή είναι 7.000 οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι στις φυλακές του Ισραήλ. Ανάμεσα τους βρίσκονται 60 γυναίκες και πάνω από 65 ανήλικα παιδιά. Οι συνθήκες που ζουν είναι άθλιες. Το φαγητό τους είναι λίγο και κακής ποιότητας. Συχνά απαγορεύονται τα επισκεπτήρια ακόμη και στα συγγενικά τους πρόσωπα χωρίς να υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος. Γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα κελιά των κρατουμένων και αφαιρούνται τα προσωπικά τους αντικείμενα. Όλοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι είναι αγωνιστές ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey