Ένα χρόνο από την άγρια επίθεση ακραίων στοιχείων στην πλατεία Σαπφούς

Σιωπηλή διαμαρτυρία με κεριά

23/04/2019 - 15:06

Σιωπηλά, χωρίς συνθήματα και πανό, με ένα αναμμένο κερί στο χέρι, πολίτες της Μυτιλήνης συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στο συλλαλητήριο «τέλος στη νύχτα της ντροπής» όπως είχαν ονομάσει οι διοργανωτές.

Τη διαμαρτυρία για τα γεγονότα εκείνα της 22ας Απριλίου 2018, που στιγμάτισαν την ιστορία της Μυτιλήνης και κατά τα οποία ομάδες ακροδεξιών και ακραίων στοιχείων επιτέθηκαν  στην ίδια πλατεία, εναντίον προσφύγων και μεταναστών, παιδιών, γυναικών και ανδρών με σκοπό ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση, δημιουργώντας μια έκρυθμη κατάσταση που δεν είχε ξαναζήσει η πόλη.

«Ένα χρόνο μετά, για τα γεγονότα εκείνων των ημερών, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι. Αλλά και συνεχίζουν με τις πράξεις τους να δηλητηριάζουν την κοινωνία, να διχάζουν τους πολίτες, να προκαλούν με τα ψεύδη τους το μίσος» σημείωνε στην πρόσκλησή της η παράταξη της κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη», οι οποίοι κάλεσαν πολίτες και φορείς αλλά και αυτοδιοικητικές παρατάξεις όλων των βαθμών που συμμετέχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey