Διστακτικό το κλιμάκιο των βουλευτών να καταπιαστεί με τα ακροδεξιά στοιχεία της «Σαπφούς» και να καταδικάσει τελικά την βία

Πλήρης κάλυψη στην Πατριωτική Κίνηση![Vid]

26/04/2018 - 13:16 Ενημερώθηκε 26/04/2018 - 15:01

Δεν ήταν μόνο ο ΦΠΑ που… «ζόρισε» το κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ από τις ερωτήσεις των τοπικών δημοσιογράφων, κατά την επίσκεψή τους στη Μυτιλήνη. Ήταν και τα γεγονότα της πλατείας καθ΄ αυτά που ανέδειξε τελικά τη διστακτικότητά τους να καταπιαστούν με υπευθυνότητα με το ζήτημα της εμπλοκής ακροδεξιών στοιχείων και κατ΄επέκταση να καταδικάσουν χωρίς «ναι μεν και αλλά» την επίθεση με φωτοβολίδες και πέτρες κατά των Αφγανών μεταναστών. Αίσθηση δε, προκάλεσε ο χαρακτηρισμός του Χαρ. Αθανασίου της περίφημης Πατριωτικής Κίνησης Λέσβου, που φανερά διαδραματίζει ρόλο στην οργάνωση κινητοποιήσεων γύρω από το προσφυγικό (και στηρίζεται μεταξύ άλλων και από δηλωμένους υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής), ως «μίας κίνησης πολιτών που έχει σκοπό να προασπιστεί το νησί από τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές»! Παραπέμποντας ο ίδιος, όπως και οι συνάδελφοί του, σε κάθε περίπτωση στην δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι διερευνά τα όσα έγιναν τη νύχτα της Κυριακής.

Τι είναι τελικά για τη ΝΔ εκείνοι που πέταξαν φωτοβολίδες στους μετανάστες; Ακροδεξιοί ή αγανακτισμένοι πολίτες; Ανησυχεί την αξιωματική αντιπολίτευση το ότι διαπιστώνονται (και) ακροδεξιά αντανακλαστικά στην κουρασμένη τοπική κοινωνία από τα αδιέξοδα του προσφυγικού; Και ποια είναι η άποψη του κλιμακίου (βασικά του τοπικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου) για την Πατριωτική Κίνηση της Λέσβου, εκ των ηγετικών στελεχών της οποίας εμφανίστηκε πέρυσι ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, μαζί με δηλωμένους υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής;

Οι βουλευτές της ΝΔ, καταδίκασαν τις «έκνομες ενέργειες» τελικά, αλλά μέχρι να το κάνουν, ζορίστηκαν ομολογουμένως αρκετά. Μπαίνοντας στη διαδικασία να αντιστρέψουν τα ερωτήματα, αλλά και να εστιάσουν στο ίδιο το πρόβλημα (και όχι στις αντιδράσεις), μέχρι να παραπέμψουν στα αποτελέσματα της αστυνομικής και εισαγγελικής έρευνας για τα επεισόδια.

«Ποιοι πήγαν τους μετανάστες στην πλατεία»;

Αρχικά ο  Λευτέρης Αυγενάκης, αφού τόνισε ότι διενεργείται έρευνα για να απαγγελθούν κατηγορίες από τις αρχές, αναρωτήθηκε για το ποιοι είναι αυτοί και για ποιο λόγο οδήγησαν τους μετανάστες για να διαμαρτυρηθούν στο κέντρο της πόλης. «Έχουμε διαβεβαίωση από τον κ. Μπαλμπακάκη πως κάποιοι οδήγησαν ένα μέρος των μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς», είπε χαρακτηριστικά για να παραδεχτεί πάντως στη συνέχεια κι αφού ανέλυσε τις «νέες μορφές εγκληματικότητας» που έχουν εμφανιστεί στο νησί, ότι η ΝΔ ανησυχεί για τα ακροδεξιά αντανακλαστικά. «Μας ανησυχεί και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Όμως πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις και αυτή τη στιγμή η ιδεοληψία των κυβερνώντων δεν συμβάλλει».

Ο Αθανασίου βλέπει μια «κίνηση πολιτών»

Εντύπωση πάντως προκάλεσε ο σχολιασμός του «φαινομένου» Πατριωτικής Κίνησης εκ μέρους του βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου. «Έχω ακουστά για την ύπαρξή της. Είναι μία κίνηση που δεν έχει νομική μορφή με καταστατικό στο πρωτοδικείο. Είναι μία κίνηση πολιτών που έχει σκοπό να προασπίσει το νησί από τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές. Αν υπάρχουν στοιχεία ότι μέλη αυτής της κίνησης βιαιοπραγούν, είναι καταδικαστέα. Οι αστυνομικές αρχές το διερευνούν και η δικογραφία της εισαγγελίας έχει διπλή κατεύθυνση σχετικά με την πλατεία Σαπφούς. Δηλαδή και προς το ποιος έφερε τους μετανάστες που κατασκήνωσαν παράνομα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey