Από τις 12:00 έως τις 15:00 το απόγευμα

Πανελλαδική στάση εργασίας στους Δήμους την Πέμπτη

10/05/2017 - 16:09

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τόσο στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όσο και στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς η μονομερής απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, να εξαγγείλει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ένταξη των παιδιών τεσσάρων ετών στα Νηπιαγωγεία!!!

Η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης οδηγεί στην διάλυση τον θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και αφήνει άνευ αντικειμένου χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού σήμερα τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών, για λόγους που αφορούν τόσο στα παιδιά όσο και στην εξυπηρέτηση των γονιών τους.

Συγκεκριμένα, η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα Νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005, με ανανεούμενες συμβάσεις έως το 2020 μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή), επιπλέον θα στερηθούν επιπλέον συνολικά περίπου 70.000.000 ευρώ ετησίως μέσω του Ε.Σ.Π.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να συμμετέχει στη Στάση Εργασίας που προκήρυξε η εκτελεστική επιτροπή την Πέμπτη 11 Μάιου  2017 από τις 12:00 έως τις 15:00 μ.μ. υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών, των οικογενειών και των εργαζομένων. 

Αγωνιζόμαστε:

  • Για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας των Παιδικών Σταθμών και την διασφάλιση των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.
  • Για το δικαίωμα των γονέων παιδιών προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας να επιλέγουν τη δομή Προσχολικής Αγωγής που επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους (Παιδικοί Σταθμοί-Νηπιαγωγεία).
  • Για το δικαίωμα όλων των παιδιών να είναι παιδιά προσχολικής ηλικίας και ΟΧΙ «μαθητές» από τα τέσσερα χρόνια τους.

Διεκδικούμε

  • Την άμεση τακτοποίηση του Παιδαγωγικού και Βοηθητικού προσωπικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μέσω Ε.Σ.Π.Α. που εργάζονται στους Δήμους για πολλά χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Την άρση της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες στελέχωσης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
  • Χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό για την λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
  • Την κατάργηση των τροφείων.
  • Τον καθολικό Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών.
  • Την αυστηρή τήρηση και μη τροποποίηση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών που μερίδα αιρετών επιχειρεί να προσαρμόσει στην κατεύθυνση μετατροπής τους σε παιδοφυλακτήρια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey