Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μίας ακόμη αγνοούμενης γυναίκας

Νεκρή εντοπίστηκε η μία αγνοούμενη του ναυαγίου

02/12/2020 - 16:40 Ενημερώθηκε 03/12/2020 - 11:10

Νεκρή εντοπίστηκε η μία εκ των δύο αγνοουμένων γυναικών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, έπειτα από το ναυάγιο βάρκας με μετανάστες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μίας ακόμη αγνοούμενης γυναίκας.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) και ένα αεροσκάφος της Frontex.

Το πρωί, από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex διασώθηκαν συνολικά 32 άτομα, 15 άνδρες, 14 γυναίκες και τρία παιδιά, όλοι σομαλικής καταγωγής. 

Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης και από εκεί στη δομή της καραντίνας στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Τονίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, έχει ήδη εντοπίσει μεταξύ των διασωθέντων έναν 26χρονο αλλοδαπό φερόμενο ως χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.

Με δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης εξέφρασε τη λύπη του, υποδεικνύοντας την Τουρκία ως υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μηταράκης, «από τις καταθέσεις των διασωθέντων προκύπτει ότι τουρκική ακταιωρός που τους εντόπισε -μετά από κλήση της βάρκας στον αριθμό εκτάκτου ανάγκης- δεν τους παρείχε βοήθεια, δεν τους διέσωσε, αλλά τους επέτρεψε να διασχίσουν παράτυπα τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey