Η επιτροπή κατοίκων για το έργο της Λαγκάδας απαντούν στον απερχόμενο δήμαρχο Σπ. Γαληνό και ζητούν

Να μη προχωρήσει σε υπογραφή νέας σύμβασης για το έργο

11/04/2019 - 15:31 Ενημερώθηκε 11/04/2019 - 16:39

Με αφορμή τις θέσεις που διατύπωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Σπ. Γαληνός απαντώντας στην ανοιχτή πρόσκληση της επιτροπής των κατοίκων για το έργο της Λαγκάδας, η επιτροπή ανταπαντά διευκρινίζοντας τα εξής:

1)Οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής ΟΥΔΕΠΟΤΕ δήλωσαν ότι το έργο δεν είναι απαραίτητο, άλλωστε εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πλέον θιγόμενοι και έχουμε υποστεί σοβαρότατες ζημιές στην πλημμύρα του 1998.

2)Το έργο της Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων δεν έχει καμιά απολύτως ομοιότητα με το έργο της προκυμαίας. Συγκεκριμένα το έργο της Γιανναρέλλη σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί, καταλαμβάνει όλο το οδόστρωμα, κλείνει πλήρως την κυκλοφορία, προβλέπει ΜΙΑ (!)βάρδια εργασιών, και έχει διάρκεια τρία χρόνια. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν χρειάζεται να διαθέτεις ιδιαίτερες γνώσεις για να κατανοήσεις ότι μιλάμε για τελείως διαφορετικά έργα, στα οποία δε μπορεί να γίνει καμία σύγκριση.

3)Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου έργου με την απαρχαιωμένη μελέτη του 1996 είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψει πολλές επιχειρήσεις της περιοχής. Ακόμα και οι προτάσεις για αποζημιώσεις δεν αποτελούν εφικτή λύση γιατί και δεν προβλέπονται εκ του νόμου, αλλά και εάν νομοθετηθούν,δεν διασώζεται  μια χρεοκοπημένη επιχείρηση με αποζημίωση.»

Να γίνει νέα μελέτη

   Και στην ίδια παρέμβαση επαναλαμβάνουν ότι ζητούν  το αυτονόητο. «Να διερευνηθεί η δυνατότητα λύσης του προβλήματος των ομβρίων της περιοχής με τρόπο που δεν θα καταστρέψει τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν λύσεις με χρήση σύγχρονων τεχνικών μέσων που θα προκαλέσουν ελάχιστη ενόχληση στην περιοχή. Προτείνουμε το καταφανές: Να γίνει διαγωνισμός για την καλύτερη μελέτη με βάση τα παραπάνω δεδομένα. » Ενώ καλούν την απερχόμενη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε υπογραφή νέας σύμβασης, αλλά ανατεθεί νέα μελέτη που να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey