FOLLOW US

Κοινωνία

  • Από τον Οργανισμό Αλληλεγγύης σε Τσαμάκια και Βατερά 
Μηχανισμός πρόσβασης για ΑμεΑ!

Από το αίτημα... στην υλοποίηση για τον μηχανισμό πρόσβασης για άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ), που είχε επισημάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στον Δήμο Λέσβου. Φαίνεται να δρομολογείται και στο νησί μας η εγκατάσταση του μηχανισμού πρόσβασης για ΑμεΑ στις παραλίες. Σε προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η πρόταση της αντιδημάρχου και προέδρου του Οργανισμού Αναστασίας Αντωνέλλη για την «προμήθεια και εγκατάσταση Μηχανισμού Αυτόνομης Πρόσβασης στη Θάλασσα για Α.Μ.Ε.Α. (SEATRAC) στις παραλίες Πλαζ “Τσαμάκια” Μυτιλήνης και Βατερών του Δήμου Λέσβου», συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Η κ. Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά: «Ως Δημοτική Αρχή υλοποιήσαμε μια σειρά από δράσεις, συμβολικές τις είχαμε αποκαλέσει, που είχαν ως στόχο τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας με Ειδικές Ανάγκες - Α.Μ.Ε.Α. Με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, περνάμε πλέον σε πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις προκειμένου να συμβάλλουμε στο να γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων με αναπηρίες που ζουν στον δήμο μας».

 

Είναι αναπτυξιακή πρωτοβουλία

H διάταξη SEATRAC της ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ - εταιρεία τεχνοβλαστός (spin - off) του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελεί παγκόσμια πατέντα και διαθέτει πιστοποίηση CE. Πρόκειται για μια διάταξη που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα και είναι ενεργειακά αυτόνομη (λειτουργεί με φωτοβολταϊκό πάνελ). Πέραν όμως αυτής καθ’ αυτής της χρησιμότητάς της, η συσκευή SEATRACTM έχει τύχει θετικής υποδοχής τόσο εντός Ελλάδος όσο και διεθνώς. Έτσι, η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα θα προβληθεί από την εταιρεία κατασκευής και τοποθέτησής της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προσέλκυση χρηστών χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Η τοποθέτηση της συσκευής θεωρείται και ως αναπτυξιακή πρωτοβουλία που ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής εγκατάστασής της.

Η πολιτικός μηχανικός του Δήμου Λέσβου Οικονομίδου Ιωάννα συνέταξε άμεσα την απαιτούμενη μελέτη. Θέληση της Δημοτικής Αρχής είναι να τοποθετηθούν όσο γρηγορότερα γίνεται οι εν λόγω μηχανισμοί, με την προϋπόθεση ότι και η εταιρεία μπορεί άμεσα. Απαιτούνται και μια σειρά από γραφειοκρατικές ενέργειες οι οποίες εκ του νόμου απαιτούν χρόνο.

«Ελπίζω ότι οι διάφορες υπηρεσίες που εμπλέκονται π.χ. η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και οι Δημοτικές, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για μια τόσο αναγκαία δράση, η οποία μπορεί και πρέπει από φέτος το καλοκαίρι να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να χαρούν τη θάλασσα του τόπου μας», κατέληξε η κ. Αντωνέλλη.

 

 

 

 

Ικανοποίηση από «Άλλο Δρόμο»

 

Επιτέλους, δύο χρόνια μετά…

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε η δημοτική παράταξη «Ο Άλλος δρόμος» για την ανακοίνωση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Στράτος Γεωργούλας επεσήμανε: «Ήταν πρόταση που είχε καταθέσει η παράταξή μας ακριβώς πριν από δύο χρόνια εγγράφως και σε συνάντηση με τον δήμαρχο και τη διεκδικούσαμε σε κάθε ετήσια συνεδρίαση προγραμματισμού έργων της δημοτικής αρχής. Έστω και δύο χρόνια μετά, η δημοτική αρχή κινητοποιήθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ελπίζουμε και για τις άλλες προτάσεις της παράταξής μας να μην περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top