«Έφυγε» αναπάντεχα ο συνεργάτης του «Ε» Γιώργος Καμβυσέλλης

ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ

18/02/2022 - 14:39 Ενημερώθηκε 18/02/2022 - 14:54

Τις τελευταίες τούτες μέρες είχε εκδοθεί, το βιβλίο του αξέχαστου φίλου, συγχωριανού μου και προβεβλημένου Αντισσαίου, Γιώργου Π. Καμβυσέλλη, το «Κατάθεση ψυχής». Το τελευταίο λογοτέχνημα του Γιώργου. Το ΚΥΚΝΕΙΟ του ΑΣΜΑ. 

Γράφω αυτό συντετριμμένος, γιατί χθες ξαφνικά άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο στη δεύτερη του πατρίδα την Κρήτη.  

Στο «Κατάθεση ψυχής» του, ο αλησμόνητος Γιώργος Καμβυσέλλης περιγράφει με το δικό του τον πάντα ζωντανό, περιγραφικό, γλαφυρό και εύχαρη τρόπο του, το πως φαίνεται μέσα από τα μάτια, της ψυχής τα μάτια, ενός από τα πέντε, του πιο μικρού παιδιού της μάνας του, της Καπετάνισσας Αντριανής. 

Ο Γιώργος υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης του πνεύματος, του «καλαμαριού και του χαρτιού». Η γραφή του καλύπτει όλο το φάσμα της ανθρώπινης σκέψης σε ότι αφορά τα επιστημονικά συγγράμματα, τη σκετσογραφία, το χρονογράφημα, την αρθρογραφία και την λογοτεχνία.  

Για να μη υπάρξω φειδωλός στο να αποδώσω την ακάματο δραστηριότητα, πολυεπίπεδη δημιουργία και το ογκώδες πολυσχιδές έργο, του ακούραστου Γιώργου ερανίζομαι τα της βιογραφίας του από το βιβλίο του «Από τα “Κόκκινα Φανάρια” στο Περιβόλι Παναγίας» του 2011.  

«Γεννήθηκε στην Άντισσα Λέσβου. 

Στοιχειώδη εκπαίδευση παρακολούθησε στη γενέτειρά του και γυμνάσιο στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Αθηνών. 

Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως Γεωπόνος στο νομό Λέσβου. Μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό μετατέθηκε στο κεντρικό Υπουργείο Γεωργίας όπου επί οκτώ χρόνια προετοίμαζε, έγραφε και εκφωνούσε δύο ραδιοφωνικές εκπομπές την εβδομάδα. Έγραφε επίσης και σκηνοθετούσε ένα αυτοτελές ραδιοφωνικό επεισόδιο την εβδομάδα (περίπου360 σκέτς ) στην επιτυχημένη σειρά “ Τα παιδιά της γης ” που μετέδιδαν οι κεντρικοί σταθμοί, ΕΙΡ και ΥΕΝΕΔ (μετέπειτα ΕΡΤ).  

Εκπαίδευσε προσωπικό σε πολλούς νομούς της Ελλάδος και οργάνωσε την μετάδοση ραδιοφωνικών εκπομπών τοπικού ενδιαφέροντος. 

Παράλληλα δίδαξε επί τριετία σε τρεις νυχτερινές τεχνικές σχολές στην Αθήνα. Στη συνέχεια μετεπήδησε στα ΤΕΙ Ηρακλείου, όπου διετέλεσε καθηγητής επί 14 χρόνια, εκ των οποίων τα δέκα ήταν Διευθυντής της Σχολής Γεωπονίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο New York University σε θέματα Γεωργικής Γενετικής. Εξέδωσε πέντε επιστημονικά συγγράμματα για τους σπουδαστές των ΤΕΙ.  

Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και αντιπρόεδρος στο παράρτημα Ηρακλείου. Φωτογραφίες του βραβεύτηκαν σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς. Είναι ενεργό μέλος της Παγκρήτιας Ένωσης Λογοτεχνών και Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων. 

Είναι τακτικός συνεργάτης σε πέντε εφημερίδες (Χανιά, Κίσσαμο, Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Λειβααδιά). Συνεργάζεται επίσης περιστασιακά με πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 230 άρθρα και χρονογραφήματα. 

Λογοτεχνικά του έργα είναι:  

Του καιρού ανασκαλέματα”διηγήματα εκδόσεις Ιωλκός, 2008. “Κρινάνθη και ζωής το πρότυπο” διηγήματα, εκδόσεις Αιολίδα, 2010  

Από τα ¨Κόκκινα Φανάρια¨ στο Περιβόλι Παναγίας. Η ζωή και το έργο του Αλέκου Γαλανού”. βιογραφία εκδόσεις Ι. Μονής Κουτλουμουσίου Άγιο Όρος, 2011. » 

  

Γιώργο, καλό σου ταξίδι στο χώρο του αενάου φωτός. 

Να ξέρεις, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Και να θέλαμε, τούτο θα μας το θυμίζει το έργο σου, αυτό που άφησε αδρά τα αχνάρια του περάσματός σου, απ’ τον μάταιο τούτο κόσμο.  

Στην αγαπητή μου Φωτεινή την σύζυγό του, τις κόρες τους και τα εγγόνια του απευθύνω τα από καρδιάς συλλυπητήριά μου.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey