Σε προσεισμικό έλεγχο, ο ΟΣΚ είχε ενημερώσει το 2006 το Δήμο Πολιχνίτου!

Γνώριζαν ότι απαιτούνται επισκευές στο σχολείο της Βρίσας

29/06/2017 - 10:15

Για το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βρίσας, ο τότε Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) είχε στείλει στον τότε Δήμο Πολιχνίτου, έγγραφο με τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου το 2006, ενημερώνοντας για τις επισκευές που απαιτούνται! Αυτό επισημαίνει η εταιρεία του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που προήλθε από τη συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), τη ΔΕΠΑΝΟΜ (Νοσοκομεία) και της «Θέμης Κατασκευαστική» (φυλακές, δικαστικά μέγαρα).

Η παραπάνω επισήμανση έγινε με αφορμή απάντηση της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές» σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τον καταστρεπτικό σεισμό που ισοπέδωσε τη Βρίσα και το σχολείο της. Αν έγιναν τα τελευταία… 11 χρόνια, από το 2006, οι απαιτούμενες επισκευές με βάσει τις παρατηρήσεις του ΟΣΚ στο σχολείο της Βρίσας, δεν το γνωρίζουμε, από τότε όμως έχουν περάσει τρεις δημοτικές αρχές, η πρώτη του καποδιστριακού Δήμου Πολιχνίτου και οι άλλες δυο του καλλικρατικού Δήμου Λέσβου, οι οποίοι και γνωρίζουν τι έχει γίνει.

Σε ό,τι αφορά στην ανταπόκριση της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ) στις ανάγκες των σεισμοπλήκτων της Λέσβου, η εταιρεία επισημαίνει ότι ενεργοποιήθηκε και έστειλε άμεσα στο νησί, λίγες ώρες μετά τον σεισμό, πολυμελή ειδικά κλιμάκια μηχανικών - ελεγκτών τα οποία, αυθημερόν, ολοκλήρωσαν τις αυτοψίες στα 16 Εξεταστικά Κέντρα των Πανελληνίων Εξετάσεων, στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της πληγείσας περιοχής. Τα παραπάνω, σε απάντηση του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος της «Καθημερινής», «Τους προσέλαβαν αλλά δεν έχουν τι να... κάνουν», που τονίζει ότι το προσωπικό πλεονάζει και ζητεί αρμοδιότητες.

 

81 κτήρια

Ειδικότερα, οι «ΚΤΥΠ» απαντούν ότι την αμέσως επόμενη ημέρα του σεισμού της 12ης Ιουνίου, τα ειδικά κλιμάκια μηχανικών - ελεγκτών ολοκλήρωσαν τις αυτοψίες τους σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής που επλήγη από τον σεισμό: «Η εταιρεία συνέχισε να συνδράμει με την αποστολή νέων κλιμακίων, για τον έλεγχο των υπόλοιπων δημόσιων κτιρίων καθώς και των παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών του νησιού». Συνολικά, μέχρι σήμερα τα κλιμάκια της εταιρείας, έλεγξαν 81 κτίρια. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, «συνδράμοντας το δύσκολο έργο που καλείται να φέρει σε πέρας η Αυτοδιοίκηση».

Περαιτέρω απαντά ότι η «Κτ.Υπ. Α.Ε.» έχει πολύ και δύσκολο έργο και εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν επί δεκαετίες: «Το να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, απαιτεί χρόνο και προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από ό,τι να στηθεί υγιώς και εξ αρχής ένας φορέας με τέτοιο ευρύ αντικείμενο. Δυστυχώς, οι τρεις εταιρείες (ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, “Θέμις Κατασκευαστική”), συγχωνεύτηκαν όπως-όπως, δίχως η κάθε μια απ’ αυτές να έχει προηγουμένως λύσει τα συσσωρευμένα επί έτη “αμαρτήματα” της. Αυτό οδηγεί σε συνεχή αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων και σε συνδυασμό με την ανάγκη προσαρμογής της εταιρείας στον νέο ρόλο που καλείται να υπηρετήσει, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει εγκριθεί ακόμη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. Η παρούσα Διοίκηση εργάζεται από την πρώτη στιγμή και θα βάλει τάξη, πατώντας πάνω σε αξιόπιστα στοιχεία και δεδομένα, και σύντομα θα προχωρήσει και στην έγκριση του».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey