Ενημερωτικό σημείωμα για το σεισμό, από τον Βασίλη Τεντόμα

Για τις εγκρίσεις κατεδαφίσεων

21/09/2017 - 18:05

Για την διευκόλυνση των διαδικασιών να κατεδαφιστούν τα «κόκκινα» κτήρια, έρχεται το 7ο ενημερωτικό σημείωμα του συντονιστή για το σεισμό, Βασίλη Τεντόμα.

Πιο συγκεκριμένα, το σημείωμα ενημερώνει τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας ότι «προκειμένου να κατεδαφιστούν τα “κόκκινα” κτίρια θα πρέπει να εγκριθεί η κατεδάφισή τους από το ΣΑ (Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής) και από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων), οι εγκρίσεις των παραπάνω συμβουλίων κοινοποιούνται στη ΔΑΕΦΚ. Η οποία με τη σειρά της στέλνει στον φερόμενο ιδιοκτήτη με συστημένη επιστολή, ένα τετρασέλιδο έγγραφο, το ΠΑΕΕΚ (Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου). Τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει η κατεδάφιση», τονίζεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα.

Και αυτή η ενημέρωση γίνεται διότι το ΣΑ κοινοποιεί στους φερόμενους ιδιοκτήτες την απόφασή του για κάθε «κόκκινο», αναφέροντας στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πως «το ΣΑ δεν έχει αντίρρηση για την κατεδάφισή του κτιρίου». Αυτή όμως η κοινοποίηση, όπως εξηγεί το σημείωμα, δεν δίνει το ελεύθερο για την κατεδάφιση, αφού θα πρέπει να ακολουθηθεί η παραπάνω περιγραφείσα διαδικασία μέσω ΔΑΕΦΚ.

 

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey