Οι κινήσεις του Νοσοκομείου για τον νεφρολόγο

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας»

24/09/2018 - 10:27

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου επισημαίνει ότι από τις 2/7/2018 που υπέβαλλε την παραίτησή της η Διευθύντρια του Νεφρολογικού Τμήματος, η αριθμητική στελέχωση σε ιατρικό δυναμικό διαμορφώθηκε σε δύο ειδικευμένους Νεφρολόγους, εκ των οποίων ο ένας απουσιάζει με νόμιμη άδεια. Ως εκ τούτου από τους τρεις ιατρούς που διέθετε το νοσοκομείο παρέμεινε να ασκεί καθήκοντα ένας.

Η διοικήτρια, Άννα Ζερβου τονίζει ότι ενημέρωσε εγκαίρως εγγράφως και προφορικώς την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας. Επίσης ότι μετακινήθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» (με Κοινή Απόφαση δύο Υγειονομικών Περιφερειών) για το διάστημα από 20/7/2018-20/8/2018 ιατρός ειδικότητας νεφρολογίας.

Ακόμα ότι μετακινήθηκαν στο «Βοστάνειο» ένας γενικός ιατρός (με πολυετή εμπειρία σε Μονάδα Τεχνητού Νεφρού) και ένας αγροτικός ιατρός μέχρι τον διορισμό ιατρού ειδικότητας Νεφρολογίας για την κάλυψη της θέσης που κενώθηκε από την παραίτηση της Διευθύντριας Νεφρολογίας. Διευκρινίζεται ότι «λόγω άμεσων ενεργειών της Διοίκησης, έγκαιρης ενημέρωσης της ιεραρχίας (Διοίκηση 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και Υπουργείου Υγείας) και ανταπόκρισης ουσιαστικά αυθημερόν με την δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της αποδοχής της παραίτησης και με την τυπική κένωση της θέσης εγκρίθηκε και η προκήρυξή της η οποία είναι σε εξέλιξη».

Ακόμα διαβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκε πλέον η διαδικασία και εκδόθηκε η απόφαση διορισμού επικουρικού ιατρού και αναμένεται σύντομα, εντός των επόμενων ημερών, η ανάληψη καθηκόντων. Για την κάλυψη περιπτώσεων απουσίας της υπηρετούντος νεφρολόγου, προσθέτει ότι ορίστηκε Επιστημονικά Υπεύθυνος ιατρός ο οποίος πέρα από την πολυετή εμπειρία του στην ΜΤΝ έχει διαμορφώσει χρόνια σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης με τους ασθενείς.

«Οι προσπάθειες είναι συνεχείς και μάλιστα από 24/9/2018 έως και 3/10/2018 μετακινείται ιατρός ειδικότητας Νεφρολογίας από το ΓΝ -ΚΥ Λήμνου» επισημαίνει η κ. Ζερβού.

Και καταλήγει: «Αγαπητοί συμπολίτες δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στην ευαίσθητη ομάδα των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών αποτελεί μοναδική και πρωταρχική προτεραιότητά μας. Σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες προς την κατεύθυνση της στελέχωσης με ιατρικό δυναμικό συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Η ιδιαίτερη ευαισθησία μας αποδεικνύεται με πράξεις, όπως οι μέχρι σήμερα ολοκληρωμένες αλλά και πολύ σημαντικές ενέργειες που είναι σε εξέλιξη, για την αντικατάσταση του παλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού η οποία αποτελούσε επί πολλά χρόνια ζητούμενο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey