Κατολισθήσεις από τις βροχές στο Πλωμάρι

«Ανοιξαν» οι πηγές στο Μπωρό και μέσα στα σπίτια!

29/01/2019 - 12:16 Ενημερώθηκε 29/01/2019 - 12:21

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν για άλλη μια φορά στο Πλωμάρι, αυτή τη φορά στο αγροτικό οδικό δίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στις θέσεις Καφούρα και Μονογενή και προς Άγιος Ελευθέριο, συνέβη η πιο επικίνδυνη, αλλά και μικρότερες σε άλλα σημεία. Εκεί ο δρόμος έκλεισε από πτώσεις βράχων, ελαιοδένδρων που ξεριζώθηκαν μαζί με μεγάλη ποσότητα χώματος και λάσπης που υποχώρησε.

Η διέλευση για κάθε όχημα είναι αδύνατη και η περίπτωση χρειάζεται προσεκτικό τρόπο αντιμετώπισης διότι πάνω ακριβώς υπάρχουν πολλοί μικροί και μεγάλοι βράχοι που είναι έτοιμοι να πέσουν μαζί με λάσπη και χώμα.

Μικρότερες κατολισθήσεις καταγράφηκαν και σε άλλα σημεία στο οδικό και αγροτικό δίκτυο του Πλωμαρίου, στο δρόμο προς το φράγμα Σεδούντα, εκεί ήδη πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από εκσκαφέα, στο δρόμο Μελίντας, στο δρόμο Πλαγιάς προς Μηλιές, στο δρόμο Αμμουδέλι προς Κάτω Χωριό, στο δρόμο Λινμί προς Αφριάρι.

Στο Μπωρό ζουν με τα νερά

Ομως οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα και στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής , ενώ και πεζούλες που μέχρι πρόσφατα έστεκαν έχουν γίνει σωρός από πέτρες, με τα νερά να ξεχειλούν από απίθανα μέρη προκαλώντας ζημιές. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του χωριού του ορεινού Πλωμαρίου, του Νεοχωρίου (Μπωρός), που τα νερά βγαίνουν από το έδαφος καθιστώντας τον κεντρικό δρόμο ...λιμνοθάλασσα. Φαίνεται ότι οι πηγές έχουν ανοίξει για τα καλά μετά από τόσες βροχοπτώσεις που δεν κάνουν... διάκριση ούτε στα σπίτια , μέσα από τα οποία βγαίνουν νερά φέρνοντας σε απόγνωση τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey