Χωρίς νερό εκατοντάδες νοικοκυριά ξανά τη Δευτέρα, λόγω μιας αντλίας που κάηκε από τις αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος…

Η ΔΕΗ προκάλεσε «μπλακ-άουτ» στη… ΔΕΥΑΛ

10/08/2016 - 15:47

Παρέλυσε για μία ακόμη φορά το δίκτυο ύδρευσης στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα και εκατοντάδες νοικοκυριά έμειναν ξανά για πολλές ώρες χωρίς νερό μέσα στο κατακαλόκαιρο. 

Παρέλυσε για μία ακόμη φορά το δίκτυο ύδρευσης στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα και εκατοντάδες νοικοκυριά έμειναν ξανά για πολλές ώρες χωρίς νερό μέσα στο κατακαλόκαιρο. Το νέο πρόβλημα, που έκοψε το νερό στην Επάνω Σκάλα και στη Χρυσομαλλούσα, μείωσε την πίεση σε άλλες περιοχές της πόλης και προληπτικά, για να μη γενικευτεί η ζημιά, κόπηκε το νερό και στο κέντρο για λίγες ώρες, οφείλεται, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΛ, στις αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος εκ μέρους της ΔΕΗ. Οι αυξομειώσεις αυτές έβγαλαν… off μία αντλία, που επρόκειτο να αντικατασταθεί χθες από μία νέα που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Γιαννάκης αναλάμβανε και επίσημα πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και στις πρώτες του δηλώσεις στο «Ε» δεσμεύτηκε για το καλύτερο δυνατό στην προσφορά των υπηρεσιών προς τους πολίτες: «Νερό σε κάθε σπίτι και ακόμα φθηνότερο…». 

 

Σε σημείο… αγανάκτησης έχουν φτάσει ειδικά οι κάτοικοι της Χρυσομαλλούσας και της Επάνω Σκάλας από τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα υδροδότησης. Το δίκτυο από τα Ύδατα στις δεξαμενές, που είναι χρόνια προβληματικό, τις τελευταίες ημέρες επιβαρύνεται και από αστάθμητους παράγοντες που προκαλούν και νέες βλάβες. Η βλάβη στην επίμαχη αντλία θα μπορούσε ωστόσο να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά σε όλο το δίκτυο, αφού έθετε αυτόματα σε κίνδυνο και τις άλλες, οι οποίες, με τις δεξαμενές μισοάδειες, θα μπορούσαν να πάρουν «αέρα» και γι’ αυτό επιλέχτηκε ο σκόπιμος «στραγγαλισμός» της παροχής για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αντλία από τη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα όμως η ΔΕΥΑΛ με αστραπιαίες κινήσεις παρήγγειλε νέα αντλία από τη Θεσσαλονίκη, η οποία επρόκειτο να εγκατασταθεί χθες και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η «διαδρομή» του νερού από τα Ύδατα στις δεξαμενές έχει παρατηρηθεί εδώ και χρόνια ότι είναι προβληματική. Πριν από τέσσερα χρόνια μάλιστα είχε βγει μια μελέτη για να διαμορφωθεί μια νέα «διαδρομή» που θα εξάλειφε τις μικροβλάβες.
Όμως τούτο δεν έγινε ποτέ και ως εκ τούτου η όλη «διαδρομή» του νερού είναι εκτεθειμένη ανά πάσα στιγμή σε μικροβλάβες που τινάζουν σε περιόδους μεγάλης κατανάλωσης στον αέρα την υδροδότηση της πόλης.


Και επίσημα νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ ο Αντώνης Γιαννάκης

«Ποιοτικό και φθηνό νερό παντού»

«Καταλαβαίνουμε τη δυσαρέσκεια του κόσμου, αλλά η βλάβη θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα αν δεν αντιμετωπιζόταν με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε. Φέραμε ταχύτατα νέα αντλία από τη Θεσσαλονίκη και από σήμερα πιστεύω ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τα προβλήματα είναι αρκετά σε όλο το νησί, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε όλα, ούτως ώστε να έχουμε ένα δίκτυο που να εξυπηρετεί όλα τα νοικοκυριά του νησιού με ποιοτικό νερό», σχολίασε στο «Ε» ο προοριζόμενος για νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Αντώνης Γιαννάκης, αντικαθιστώντας το δήμαρχο Σπ. Γαληνό, που ήταν προσωρινά στη θέση αυτή. Το νέο πρόσωπο που συμπλήρωσε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, μετά την αποχώρηση Γαληνού, είναι η αντιδήμαρχος Αθηνά Ιωσηφέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey