«Ομαλά θα κυλήσει η σχολική χρονιά» λέει η Αναστασία Αντωνέλλη για τους παιδικούς σταθμούς

Στις 25 Αυγούστου οι προσωρινοί πίνακες για το ΕΣΠΑ

22/08/2014 - 21:00

Την ερχόμενη Δευτέρα 25 Αυγούστου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα προσωρινά αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014-2015, ενώ την επομένη θα ξεκινήσουν οι ενστάσεις που θα διαρκέσουν έως τις 28 Αυγούστου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 25 Αυγούστου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα προσωρινά αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014-2015, ενώ την επομένη θα ξεκινήσουν οι ενστάσεις που θα διαρκέσουν έως τις 28 Αυγούστου.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αναστασία Αντωνέλλη δηλώνει στο «Ε»: «Αντικειμενικά υπάρχει μία κωλυσιεργία σε όλους του δήμους, λόγω της εκλογής νέας δημοτικής αρχής. Ωστόσο, από πλευράς μας θα φροντίσουμε να απορροφηθούν κανονικά οι περισσότεροι δικαιούχοι». Ακόμα κανονικά αναμένεται να γίνει και η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.

«Για τους οριστικούς πίνακες οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν» πρόσθεσε η κ. Αντωνέλλη. Εν τούτοις, η «πρώτη φουρνιά», όπως τη χαρακτήρισε, θα ενταχτεί αμέσως. Και συνέχισε: «Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε διοικητικό συμβούλιο και πιστεύω ότι η σχολική χρονιά θα κυλήσει χωρίς κινδύνους για τους παιδικούς σταθμούς. Για την ομαλοποίηση θα πρέπει να περιμένουμε έως τον Οκτώβριο».

Υπενθυμίζεται ότι απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής των τροφείων για 371 παιδιά έχουν οι οικογένειές τους στη Λέσβο τόσο σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λέσβου όσο και σε ιδιωτικούς. Οι ενστάσεις για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» θα πρέπει να σταλούν στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ στην Αθήνα, αναγράφοντας τη γεωγραφική προέλευση των αιτουσών μητέρων μετά την ανακοίνωση της μοριοδότησης και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Μυλλέρου 73-77, ΤΚ.10436.

Και… ρετούς
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε μια σειρά έργων και προμηθειών που αφορούν τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λέσβου. Έγιναν εργασίες επισκευής του 1ου Παιδικού Σταθμού, που αφορούσαν εσωτερικές επισκευές και στεγανοποίηση-μόνωση της στέγης, συνολικής δαπάνης 17.000 ευρώ.

Τοποθετήθηκε χλοοτάπητας στους παιδικούς σταθμούς Σκοπέλου και Αγιάσου σε αντικατάσταση του παλιού, συνολικής δαπάνης 4.900 ευρώ.
Αγοράστηκαν στρώματα σε αντικατάσταση των παλιών για τους παιδικούς σταθμούς Αμπατζή, 1ου Παιδικού και Καλλονής, συνολικής δαπάνης 3.580 ευρώ.
Έγινε προμήθεια εποπτικού υλικού, αξίας 5.000 ευρώ, προμήθεια ιματισμού, αξίας 1720 ευρώ, και προμήθεια εκπαιδευτικού υλικού, αξίας 1.124 ευρώ για όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.
Αγοράστηκαν υπολογιστές για το ΚΑΠΗ Μυτιλήνης και τον 2ο Παιδικό Σταθμό, καθώς και φαξ για τους παιδικούς σταθμούς Πολιχνίτου και Σκοπέλου, συνολικής δαπάνης 1.400 ευρώ.
Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια επίπλων, σκευών και παιχνιδιών για όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λέσβου, συνολικής δαπάνης 12.550 ευρώ.
Παράλληλα, έχει επισκευαστεί πλήρως ο 4ος Παιδικός Σταθμός από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, συνολικής δαπάνης 550.000 χιλιάδων ευρώ, καθώς επίσης και ο Παιδικός Σταθμός Πολιχνίτου, συνολικής δαπάνης 11.500 ευρώ, με δαπάνες του Δήμου Λέσβου.

Απολογισμός
«Κλείνοντας 3,5 χρόνια, παραδίδουμε τις δομές μας κατά πολύ καλύτερες απ’ ό,τι τις παραλάβαμε, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει σωστή διαχείριση, συνεργασία, νοιάξιμο και θέληση, ακόμα και σε καιρούς ισχνών αγελάδων, μπορούν να γίνουν πράγματα. Προσωπικά οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την άψογη συνεργασία όσο και στους εργαζόμενους του Οργανισμού πρωτίστως, αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου για την άοκνη προσπάθεια. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς» καταλήγει η κ. Αντωνέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey