Ενδεχομένως να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη οι γονείς

«Παράθυρο» για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών

01/07/2014 - 15:29

Φως στο τούνελ για τη λειτουργία των 18 παιδικών σταθμών του Δήμου Λέσβου, οι οποίοι απαριθμούν 500 παιδιά ετησίως, βλέπει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, μετά την εξαγγελία του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου,

Φως στο τούνελ για τη λειτουργία των 18 παιδικών σταθμών του Δήμου Λέσβου, οι οποίοι απαριθμούν 500 παιδιά ετησίως, βλέπει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, μετά την εξαγγελία του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, ότι βρέθηκε λύση, τόσο για το Δήμο, όσο και για… την τσέπη των γονιών. Όπως ανέφερε σχετικό ρεπορτάζ τού «Ε», ο Δήμος και το νομικό πρόσωπο Αλληλεγγύης δε γνωρίζει αν θα μπορούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων, ενώ οι γονείς αγνοούν πλήρως το εάν και πότε θα μπορέσουν να ενταχθούν στο ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που προβλέπει δωρεάν τροφεία.

Σύμφωνα με τον κ. Ντόλιο, σε συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανταγωνιστικότητας, βρέθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να μην υπάρξει, τόσο οικονομική συμμετοχή των γονιών, όσο και όλα τα παιδιά να απορροφηθούν από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων. Συγκεκριμένα πρόκειται για πόρους ύψους 122 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κεντρικό Ταμείο και 40 εκατ. ευρώ από τις Δημόσιες Επενδύσεις του επόμενου έτους. «Μάλιστα, οι γονείς, μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις, δε θα χρειαστεί να πληρώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός και σε σχέση με τα εισοδηματικά κριτήρια τόνισε πως θα υπάρξει μείωση στα 26.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ που ήταν), βάσει μάλιστα της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Αναμένεται προκήρυξη

Σχετικά με τη διαδικασία, είπε πως η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία σχετικής προκήρυξης για τη συμμετοχή παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο πρόγραμμα και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η προκήρυξη για τις οικογένειες.

«Αναμένουμε επίσημα την προκήρυξη και, όπως κάθε χρόνο, θα υποβάλλουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να ενταχθεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο πρόγραμμα. Εκτιμώ ότι μες στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε στα χέρια μας την προκήρυξη», δήλωσε στο «Ε» η κ. Αντωνέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey