Εγκαινιάστηκε χτες ο 4ος Παιδικός Σταθμός στην Επάνω Σκάλα

Ένας μικρός παράδεισος για παιδιά

09/05/2014 - 15:14

Ένας μικρός παράδεισος που χωρά 40 νήπια και 10 βρέφη δημιουργήθηκε στην Επάνω Σκάλα και είναι ήδη έτοιμος από την ερχόμενη Δευτέρα να φιλοξενήσει τα παιδιά που είχαν μεταστεγαστεί σε σχολείο του Συνοικισμού λόγω των επισκευών.

Ένας μικρός παράδεισος που χωρά 40 νήπια και 10 βρέφη δημιουργήθηκε στην Επάνω Σκάλα και είναι ήδη έτοιμος από την ερχόμενη Δευτέρα να φιλοξενήσει τα παιδιά που είχαν μεταστεγαστεί σε σχολείο του Συνοικισμού λόγω των επισκευών. Ο 4ος Παιδικός Σταθμός Μυτιλήνης (ΠΙΚΠΑ) εγκαινιάστηκε χτες το πρωί, παρουσία δεκάδων ανθρώπων που συνέδραμαν στην προσπάθεια και αποτελεί ένα κόσμημα που αναβαθμίζει την περιοχή της Επάνω Σκάλας.

Ο Σταθμός του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, ο οποίος από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα λειτουργεί και ως βρεφονηπιακός, εγκαινιάστηκε παρουσία της πρόεδρου του Οργανισμού και αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασίας Αντωνέλλη, του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Στρατού, εργαζομένων του Δήμου, δημοτικών συμβούλων, υπαλλήλων του Οργανισμού και των μικρών πλέον «ιδιοκτητών» του, των παιδιών!

Με πολύ όμορφα και απαλά χρώματα, μεγάλους και εύχρηστους χώρους, μικρές μουσικές γωνιές, δύο κουζίνες, τουαλέτες, χώρο για τα βρέφη, παιδική χαρά στο προαύλιο και λειτουργικές αίθουσες, ο Παιδικός Σταθμός με την πρώτη ματιά παρουσιάζει όλα τα εχέγγυα για να γίνει αγαπημένος σταθμός των παιδιών.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της μικρής Φωτεινής, τεσσάρων ετών, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Μου αρέσει πολύ το καινούργιο μου σχολείο. Η κυρία Μυρσίνη μάς είχε πει ότι θα αλλάξουμε, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο όμορφο. Πήγα και είδα τις κρεβατοκάμαρες, τις τουαλέτες. Μου αρέσουν τα χρώματα, η παιδική χαρά, όλα!»

Υποδομές
Η κ. Αντωνέλλη, αφού ευχαρίστησε προσωπικά τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, ενώ εκθείασε και τη συνεργασία των μελών τού Δ.Σ. του νομικού προσώπου, επεσήμανε: «Μετά τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Παντοπωλείου και Φροντιστηρίου, η δημοτική αρχή και το νομικό μας πρόσωπο στράφηκε στις επισκευές συγκεκριμένων κτηρίων.


Η Αν. Αντωνέλλη μάς ξεναγεί στους χώρους

Έτσι, μετά τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής επί τρία χρόνια, σας παρουσιάζουμε τον Παιδικό Σταθμό που αποτελεί στολίδι της Μυτιλήνης.

Επισκευάστηκε χάρη στη συνεργασία όλων. Με τη συνδρομή του τότε αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Γιάννη Τσακίρη, εντάξαμε το έργο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και πλέον ο Παιδικός Σταθμός μπορεί να στεγάσει 50 παιδιά. Αυτός ο Σταθμός αποτελεί την αφετηρία για να έχουμε καλύτερους παιδικούς σταθμούς. Αξίζει να σας πω ότι παρουσιάζει και μια καινοτομία.

Για πρώτη φορά θα γίνεται οικονομία στη δαπάνη ενέργειας. Χάρη στους ηλιοσυλλέκτες, τις ημέρες του χειμώνα που θα έχει καλοκαιρία, δε θα χρειάζεται πετρέλαιο».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βουνάτσος δήλωσε: «Η Επάνω Σκάλα έχει πλέον ένα κόσμημα στην περιοχή της και αναβαθμίζεται με τον Παιδικό Σταθμό. Αλλά όχι μόνο με αυτόν.

Με την επισκευή του δρόμου στον Άγιο Νικόλαο και άλλα τρία σημεία που επισκευάζονται στην ευρύτερη περιοχή μέσω της ένταξης των έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα και στο Leader, όλη η περιοχή, παλιότερα η πιο αναβαθμισμένη, αλλάζει όψη».

Η επισκευή και αντικατάσταση εξοπλισμού του Παιδικού Σταθμού, συνολικού προϋπολογισμού 548.292,98, έγινε με πόρους ευρωπαϊκού προγράμματος, στο οποίο εντάχθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2012.

Στράτος Γεωργούλας:
«Δεν κρύβονται τα προβλήματα»
Για «προεκλογική φιέστα» κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου Στράτος Γεωργούλας και αναφερόμενος στα χτεσινά εγκαίνια του 4ου Παιδικού Σταθμού Μυτιλήνης, επισημαίνει: «Οι προεκλογικές φιέστες εγκαινίων δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα των παιδικών σταθμών. Δεν ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δήμου Λέσβου να παρευρεθούμε στα προεκλογικά εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού στο ΠΙΚΠΑ» και συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Η πράξη μας αυτή είναι βαθιά πολιτική και έχει να κάνει με μια εντελώς διαφορετική αντίληψη που έχουμε για τη λειτουργία των δομών κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Λέσβου, απ’ αυτή που μέχρι τώρα διακατείχε τόσο τη δημοτική αρχή, όσο και απ’ ό,τι φαίνεται, τους νέους διεκδικητές της δημοτικής αρχής».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey