Νέα 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα

Μίνι απεργιακή συγκέντρωση από την ΑΔΕΔΥ

13/03/2014 - 15:45

Μικρή απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από την ΑΔΕΔΥ στη Μυτιλήνη χθες Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας των Δημόσιων Υπαλλήλων. Επίσης πραγματοποιήθηκε πορεία στην κεντρική αγορά της πόλης.

Μικρή απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από την ΑΔΕΔΥ στη Μυτιλήνη χθες Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας των Δημόσιων Υπαλλήλων. Επίσης πραγματοποιήθηκε πορεία στην κεντρική αγορά της πόλης.

Νοσηλευτές, γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν κατά κύριο λόγο οι απεργοί που πήραν μέρος στη συγκέντρωση. Πέρα από την αποτροπή των απολύσεων, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα με την κινητοποίησή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κατά την άποψή τους, η ψήφιση και εφαρμογή του οδηγεί στον ασφυκτικό έλεγχο του Δημοσίου από τους κομματικούς-πελατειακούς μηχανισμούς, με την παράλληλη εκχώρηση κρίσιμων τομέων σε ιδιώτες.

Παράλληλα, στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό τον τρόπο, το 15% των δημόσιων υπαλλήλων, κάθε φορά, θα αποτελεί την ανεξάντλητη «δεξαμενή» των διαθεσιμοτήτων/απολύσεων του επόμενου διαστήματος. Η ίδια μεθόδευση επιχειρείται με την ενσωμάτωση νομοθετικής ρύθμισης (άρθρο 43) για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων, σε αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).

Η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης, υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, είναι η εκ των υστέρων αλλαγή των όρων της μετατροπής αυτής κι έτσι ότι εύκολα θα οδηγηθούν σε απόλυση κατά χιλιάδες οι «ακριβοί» εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, για να αντικατασταθούν με «ωφελουμένους» των 490 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, έρμαια του πελατειακού κράτους.

Η απεργία αυτή ήταν η πρώτη κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Την επόμενη εβδομάδα, η ΑΔΕΔΥ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις με 48ωρη απεργία, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Σε δήλωσή του στο «Ε», ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Λέσβο, Νίκος Χρυσάφης, τόνισε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που οδηγεί σε διόγκωση της ανεργίας και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στο δημόσιο τομέα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey