Στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ζητούνται φάρμακα

17/01/2014 - 15:31

Έχουν φτάσει τα 400 και συνεχώς αυξάνονται τα άτομα που ζητούν βοήθεια από το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργούν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη βοήθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Έχουν φτάσει τα 400 και συνεχώς αυξάνονται τα άτομα που ζητούν βοήθεια από το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που λειτουργούν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη βοήθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Δεδομένου τούτου, τα φάρμακα, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου, δεν είναι ποτέ αρκετά και ζητούν τη συνδρομή όλων όσοι μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας σκευάσματα.

Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου, συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα των ανασφάλιστων και άπορων πολιτών 50 άτομα. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, ο αριθμός τους έχει οκταπλασιαστεί φτάνοντας τους 400 και δυστυχώς συνεχώς αυξάνεται. Αυτοί οι άνθρωποι επισκέπτονται κάθε μήνα σχεδόν το Ιατρείο για να γράψουν και να προμηθευτούν φάρμακα ή να κάνουν εξετάσεις στους γιατρούς που προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με τη Ζωή Λειβαδίτου, που είναι μία εκ των υπευθύνων του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου, οι ανάγκες μέρα με τη μέρα αυξάνονται και άνθρωποι, όχι μόνο από τη Μυτιλήνη, αλλά και από άλλες περιοχές του νησιού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είναι ασφαλισμένοι, ζητούν βοήθεια. Όπως τόνισε, όσο η κρίση γίνεται εντονότερη και όσο η ανεργία πλήττει όλο και περισσότερους κατοίκους του νησιού, τόσο η λίστα των ατόμων που επισκέπτονται τον Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο θα μεγαλώνει, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το μέγεθος του προβλήματος.

«Έχουμε ανάγκη από αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά και κάθε είδους φάρμακα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς οι ανάγκες είναι τόσες, που τα σκευάσματα που έχουμε, δεν επαρκούν για να τις καλύψουν. Αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι όλοι οι γιατροί στους οποίους απευθύναμε έκκληση, στάθηκαν δίπλα μας προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες που χρειάζονταν βοήθεια», λέει η κ. Λειβαδίτου.

Νέα στέγη
Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεταφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες στο κτήριο όπου στεγαζόταν η πρώην Κλινική Βαμβουρέλλη. Το νέο τηλέφωνο στο οποίο θα μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι, είναι το 22513 53913.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey