Παράδειγμα προς μίμηση η Αναστασία Φραγκίδου από την Αρίσβη, μητέρα τεσσάρων παιδιών

52χρονη καθαρίστρια, 12η στο Πανεπιστήμιο Πειραιά!

31/08/2018 - 11:43

Πότε σταματά ο χρόνος για τις σπουδές; Από μικρή ηλικία μάς λένε, ότι τότε πρέπει να αποκτήσουμε οικειότητα με τις ξένες γλώσσες και τις επιστήμες «που το μυαλό μας είναι σφουγγάρι». Δεν αντιλέγει κανείς. Καμιά φορά όμως αυτή την «αλήθεια» την καταπίνουμε και πιστεύουμε ότι σε μεγαλύτερη ηλικία ο χρόνος έχει σταματήσει και δεν επιτρέπει την εκπλήρωση των ονείρων. Ευτυχώς, αρκετοί δεν το βάζουν κάτω. Η επικαιρότητα μιλά για τον 84χρονο Κρητικό που πέρασε πρώτος στο Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ρεθύμνου. Στα δικά μας, είχαμε προ ετών την είσοδο στο Πανεπιστήμιο της 69χρονης Νίκης Λαζάρου.

Σήμερα παρουσιάζουμε την περίπτωση της Αναστασίας Φραγκίδου από την Αρίσβη, 52 ετών. Προφανώς πολύ νεότερη, αλλά δεν θα σταθούμε τόσο στην ηλικία της, όσο στο γεγονός ότι είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, διαζευγμένη, που πέρασε 12η στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά! Και διάβαζε, όσο προλάβαινε, όπως μας είπε χαρακτηριστικά, αφού δουλεύει ως καθαρίστρια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Παντρεύτηκε στα 19 της, έκανε το πρώτο της παιδί (αγόρι) στα 20 της και ακολούθησαν δύο δίδυμα κορίτσια κι ακόμα ένα κοριτσάκι! Πού καιρός για σπουδές; Ειδικά όταν μετά από κάποια χρόνια έμεινε μόνη της, να φροντίζει και τα τέσσερα…

«Κάτι για τον εαυτό μου»

«Ήθελα πάντα να συνεχίσω τις σπουδές μου, αλλά παντρεύτηκα μικρή και έκανα τέσσερα παιδιά, δεν είχα ποτέ χρόνο. Όταν πια μεγάλωσαν και μπήκαν σε μια σειρά, ένιωσα ξανά την ανάγκη» μας λέει η Αναστασία Φραγκίδου. Το 2011, παράλληλα με τη δουλειά της ως καθαρίστρια έκατσε ξανά στα θρανία για να ξεκινήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Στη συνέχεια και επειδή τα παιδιά της σπούδαζαν στην Αθήνα, ζήτησε μετάθεση και το 2014 πήγε στο ίδιο πόστο, αλλά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε στο Επαγγελματικό Λύκειο. Τα ωράριά της ήταν εξαντλητικά. Πέντε και τέταρτο το πρωί έπρεπε να βρίσκεται στη δουλειά έως τη μία το μεσημέρι. Στη συνέχεια να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, να φροντίσει τα μικρότερα παιδιά και να διαβάσει έως τις 7 που έπρεπε να βρίσκεται στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, από το οποίο σχολούσε στις 11. «Ούτε κι εγώ ξέρω πώς τα προλάβαινα, κουράστηκα, ταλαιπωρήθηκα, ήταν βάρβαρο, αλλά ήθελα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου» σχολιάζει. Είχε όμως πολύτιμους συμμάχους της τα παιδιά της και ιδιαίτερα τον μεγάλο της γιο, τον Παναγιώτη και τη νύφη της την Μαρία που την διάβαζαν! Και το λέμε αυτό γιατί η Α. Φραγκίδου δεν έκανε ούτε ιδιαίτερα μαθήματα, ούτε φροντιστήρια.

ΦΩΤΟ αναστασια φραγκιδου

Η Αναστασία Φραγκίδου, πέρασε αρκετούς δύσκολους χειμώνες για να εκπληρώσει το όνειρό της, να μπει στο Πανεπιστήμιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey