Προσωρινή δικαίωση 22 σχολικών φυλάκων της Λέσβου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο

Επιστρέφουν στη δουλειά τους….

25/09/2013 - 15:13

Πίσω στα σχολεία τους επέστρεψαν χθες οι 22 σχολικοί φύλακες της Λέσβου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 23 Ιουλίου. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι οι περισσότεροι κινούνταν κάτω από το όριο της φτώχειας από την ημέρα εκείνη και υποχρέωσε το Δήμο Λέσβου να αποδεχθεί τις υπηρεσίες τους με το 100% των αποδοχών που λάμβαναν όταν τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Πίσω στα σχολεία τους επέστρεψαν χθες οι 22 σχολικοί φύλακες της Λέσβου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 23 Ιουλίου. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι οι περισσότεροι κινούνταν κάτω από το όριο της φτώχειας από την ημέρα εκείνη και υποχρέωσε το Δήμο Λέσβου να αποδεχθεί τις υπηρεσίες τους με το 100% των αποδοχών που λάμβαναν όταν τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Κι αυτό προσωρινά, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων στις 25 Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε προχθές, αφορούσε τους 22 σχολικούς φύλακες - οι 11 από τους οποίους έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας -, παρουσία της δικηγόρου τους Ελένης Καλλιπολίτη.

Όπως η ίδια ανέφερε χτες στο «Ε», συζητήθηκε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής και η πρωτοδίκης υπηρεσίας, αφού έλαβε υπόψη της το περιεχόμενο της αίτησης για ασφαλιστικά μέτρα και όσα αναπτύχθηκαν προφορικώς, έκανε δεκτό το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Υποχρέωσε, έτσι, το Δήμο Λέσβου να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αιτούντων σχολικών φυλάκων, με τους ίδιους όρους με τους οποίους παρείχαν τις υπηρεσίες τους πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, καταβάλλοντάς τους το 100% των νόμιμων αποδοχών που λάμβαναν πριν την παραπάνω ημερομηνία.

«Όλα αυτά θα ισχύσουν προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων και υπό τον όρο συζήτησης αυτής, κατά τη δικάσιμο της 25ης Οκτωβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Καλλιπολίτη. «Έτσι, από αύριο οι φύλακες επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους. Οι 11 έχουν υποβάλει αίτημα εξαίρεσης από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα βιοπορισμού, αφού από τότε που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, λαμβάνουν τα ¾ του βασικού μισθού κι έπεφταν όλοι κάτω από τα όρια της φτώχειας, που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει για την Ελλάδα, βάσει στατιστικών στοιχείων, τα 580 ευρώ μηνιαίως. Ενώ ο κανονικός μισθός τους ήταν από 750 μέχρι 850 ευρώ το μήνα, οι περισσότεροι με τη διαθεσιμότητα έφταναν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτό το έλαβε υπόψη σοβαρά το δικαστήριο. Και αξίζει να σημειωθεί ότι, την πάροδο του οκταμήνου της διαθεσιμότητας, οι άνθρωποι απολύονται εντελώς, ενώ με την προηγούμενη διαθεσιμότητα, με το νόμο του περασμένου Νοεμβρίου, προβλεπόταν κινητικότητα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey