Σημαντικό έργο υποδομής δημιουργούν οι Πρόσκοποι στο παλιό στρατόπεδο που παραχώρησε ο Ελληνικός Στρατός

«Προσκοπικό Κέντρο» ξαναζεί την καμένη Χαραμίδα

31/08/2013 - 01:09

Με την παραχώρηση στους Προσκόπους της Λέσβου από τον Ελληνικό Στρατό, παλιού στρατοπέδου στην περιοχή της Χαραμίδας, ξεκινάει το έργο της δημιουργίας του σύγχρονου Προσκοπικού Κέντρου «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης».

Με την παραχώρηση στους Προσκόπους της Λέσβου από τον Ελληνικό Στρατό, παλιού στρατοπέδου στην περιοχή της Χαραμίδας, ξεκινάει το έργο της δημιουργίας του σύγχρονου Προσκοπικού Κέντρου «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης».

 

Χθες η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου με δικαιολογημένη ιδιαίτερη χαρά, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης από τον Ελληνικό Στρατό στους Προσκόπους της Λέσβου, του μικρού στρατοπέδου με το κλειστό στρατιωτικό φυλάκιο και του περιβάλλοντος του χώρου, στο μαγευτικό όρμο της Χαραμίδας, στην ανατολική είσοδο του κόλπου της Γέρας. Ταυτόχρονα κάλεσε τους φορείς, τους φίλους της προσκοπικής Κίνησης καθώς και όσους υπήρξαν Πρόσκοποι, να συνδράμουν στην επίτευξη του στόχου της δημιουργίας του Προσκοπικού Κέντρου.

 

Στόχοι…

Η παραχωρηθείσα έκταση είναι μέρος του δάσους που διασώθηκε από τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του 2007, που κατέκαψε μεγάλο τμήμα της χερσονήσου της Αμαλής. Στόχος των Προσκόπων της Λέσβου είναι μετά την εκτέλεση σειράς εργασιών, το στρατόπεδο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κέντρο βιωματικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών - μελών των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου. Ενώ δεδομένης και της δυνατότητας που θα παρέχεται για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών κατασκηνωτικών και ναυτοπροσκοπικών δραστηριοτήτων λόγω της άμεσης επαφής του με τη θάλασσα, το Προσκοπικό αυτό Κέντρο υπάρχει η φιλοδοξία να αποτελέσει πόλο έλξης στη Μυτιλήνη, Προσκοπικών Ομάδων από την άλλη Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Ήδη να τονίσουμε πως με τη συνδρομή στελεχών της Προσκοπικής Κίνησης από αρχιτεκτονικό μελετητικό γραφείο, συντάσσεται μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και διαμόρφωσης του εσωτερικού και των όψεων των κτηριακών εγκαταστάσεων. Σε συνεργασία δε με την αρμόδια Διεύθυνση Δασών Νομού Λέσβου, το ερχόμενο κιόλας φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν δράσεις καθαρισμού και δενδροφύτευσης τόσο στον εσωτερικό χώρο του Προσκοπικού Κέντρου, όσο και στον εξωτερικό χώρο. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, στη λειτουργία του Κέντρου της Χαραμίδας θα ενταχθεί και το ορεινό Προσκοπικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Ασωμάτου.

 

Στη μνήμη…

Επίσης οι Πρόσκοποι της Λέσβου προτίθενται μεταξύ των άλλων, να κατασκευάσουν στον περιβάλλοντα χώρο του Προσκοπικού Κέντρου της Χαραμίδας, ένα παρεκκλήσι στη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης δεδομένου του ότι το Προσκοπικό Κέντρο θα φέρει το όνομα του Αγίου, που συνέδεσε το όνομα του με την προσκοπική παρουσία στη Μικρασιατική Ιωνία. Θα ονομάζεται δηλαδή Προσκοπικό Κέντρο Χαραμίδας Λέσβου «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης».

Όπως τονίζεται σε χθεσινή σχετική ανακοίνωση των Προσκόπων της Λέσβου, «με σύγχρονες υποδομές λειτουργίας προσκοπικών Συστημάτων στα Τσαμάκια, στο Μακρύ Γυαλό και στη Φυκιότρυπα της Μυτιλήνης, στο Μόλυβο και στο Πλωμάρι, με το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό κέντρο στον Ασώματο και σε λίγο καιρό με το Προσκοπικό Κέντρο Χαραμίδας Λέσβου “Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης”, οι Πρόσκοποι της Λέσβου ανταποκρίνονται με ελπίδα στις προκλήσεις της δύσκολης εποχής, για την πατρίδα και το νησί μας, στηρίζοντας τη νεολαία του τόπου μας».

 

Κι ένα «ευχαριστώ»

 

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου με ανακοίνωση της, θεωρεί υποχρέωση της να ευχαριστήσει δημόσια για τη σημαντική του συνδρομή με την απόφαση του και την άμεση προώθηση των διαδικασιών παραχώρησης του στρατοπέδου, τον Στρατιωτικό Διοικητή Λέσβου Υποστράτηγο Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ κ. Δημήτριο Μήττα. Όπως σημειώνεται, η απόφαση του κ. Μήττα συμβάλει τα μέγιστα στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών της τοπικής Προσκοπικής Κίνησης, στη δημιουργία καλών πολιτών στη Λέσβο του 21ου αιώνα.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey