Αιτήσεις στα Φιλανθρωπικά για το Γηροκομείο Πολιχνίτου, που ανοίγει μόλις προσληφθεί προσωπικό

Αρχή με 16 γέροντες

18/09/2012 - 15:23

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η προσπάθεια όλων των προηγούμενων μηνών που αποσκοπούσε στην παράδοση απ’ το Δήμο Λέσβου του δημοτικού ακινήτου στον Πολιχνίτο, το οποίο ανακαινίστηκε με προορισμό να στεγάσει ένα σύγχρονο γηροκομείο.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η προσπάθεια όλων των προηγούμενων μηνών που αποσκοπούσε στην παράδοση απ’ το Δήμο Λέσβου του δημοτικού ακινήτου στον Πολιχνίτο, το οποίο ανακαινίστηκε με προορισμό να στεγάσει ένα σύγχρονο γηροκομείο. Από χθες έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν, ενώ ανοίγει τραπεζικός λογαριασμός προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα υποστήριξης του νέου Γηροκομείου, που θα ανοίξει μόλις προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό.

Χθες, σε ανακοίνωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης, Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβου, αναφέρεται ότι προκειμένου να λειτουργήσει το Γηροκομείο Πολιχνίτου, προσκαλούνται όσοι ηλικιωμένοι ή συγγενείς τους ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους στο ίδρυμα, όπως καταθέσουν σχετική αίτηση στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές και στα Φιλανθρωπικά Καταστήματα στη Μυτιλήνη, όπως και στο Γηροκομείο Μυτιλήνης.

16 κλίνες…
Μόλις την προηγούμενη βδομάδα ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της παραχώρησης απ’ το Δήμο Λέσβου στα Φιλανθρωπικά, της χρήσης του κτηρίου που είχε ανακαινισθεί με πιστώσεις απ’ το ΕΣΠΑ. Για αυτό κι υπήρχε ο κίνδυνος, αν το έργο δε γινόταν άμεσα λειτουργικό, να επιστρεφόταν η χρηματοδότηση που διατέθηκε.

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο των Φιλανθρωπικών, ώστε να αποφασίσει και για το θέμα των προσλήψεων, του απαραίτητου προσωπικού που θα στελεχώσει το ίδρυμα. Στόχος, δε, είναι το Γηροκομείο να ανοίξει και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους περιθαλπομένους και διαμένοντες σε αυτό, αλλά και γέροντες απ’ την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι θα βρίσκουν σε αυτό ημερήσια φροντίδα. Δηλαδή θα σιτίζονται ή και θα εξυπηρετούνται σε ό,τι αφορά στη φροντίδα των ρούχων τους, αλλά δε θα κοιμούνται στο Γηροκομείο γιατί θα επιστρέφουν το βράδυ στο σπίτι τους.

Όπως ανέφερε η προϊσταμένη των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης, Στέλλα Σημαντήρη, το Γηροκομείο θα μπορεί σε πρώτη φάση να φιλοξενήσει 16 περιθαλπομένους, ενώ για την υποστήριξη της νέας μονάδας ανοίγεται λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα, τα στοιχεία του οποίου θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey