Παροχή βοήθειας σε οικογένεια της Γέρας, με πρωτοβουλία του Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου

Εξασφαλίστηκε η «στήριξη» που χρειαζόταν το μωρό τους

08/06/2012 - 14:39

Έναν ορθοστάτη που θα βοηθήσει το δίχρονο παιδί τους να δυναμώσει, θα έχει από εδώ και πέρα μια οικογένεια της περιοχής της Γέρας, χάρη στη συγκινητική και πολύ σημαντική προσπάθεια που κατέβαλλε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος.

Έναν ορθοστάτη που θα βοηθήσει το δίχρονο παιδί τους να δυναμώσει, θα έχει από εδώ και πέρα μια οικογένεια της περιοχής της Γέρας, χάρη στη συγκινητική και πολύ σημαντική προσπάθεια που κατέβαλλε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος. Παρ’ όλο που το θέμα δε δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα, για λόγους διακριτικότητας, όλους τους μήνες που προηγήθηκαν, ο Σύλλογος, έχοντας και τη βοήθεια φίλων και άλλων φορέων και ιδιωτών της περιοχής, πραγματοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων και κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 3,5 χιλ. ευρώ που απαιτούνταν για την αγορά του απαραίτητου ιατρικού μηχανήματος.

Η οικογένεια από τη Γέρα (επιθυμία του Συλλόγου είναι να διατηρηθεί η ανωνυμία της) έφερε πριν από δυόμισι χρόνια στον κόσμο ένα παιδάκι που γεννήθηκε με αποκόλληση πλακούντα. Μέχρι τώρα το μικρό μεγαλώνει ευρισκόμενο σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση, χωρίς να μπορεί να κινηθεί.

Η απουσία ασφαλιστικής κάλυψης της οικογένειας, καθώς και το γεγονός ότι και οι δύο γονείς του είναι αυτήν τη στιγμή άνεργοι, δυσχέραινε ακόμη περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού.

Η συμβολή του Συλλόγου
Έτσι φέτος, ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος αποφάσισε να βοηθήσει με ό,τι μέσα είχε, ώστε το παιδάκι να μπορέσει να αποκτήσει ένα ιατρικό μηχάνημα που κρίνεται απαραίτητο για να μπορέσει να επιζήσει. Πρόκειται για έναν ορθοστάτη, πάνω στο οποίο θα τοποθετείται για κάποιες ώρες την ημέρα προκειμένου να αρχίσει να δημιουργείται οστική μάζα στο σωματάκι του, αφού η τωρινή του κατάσταση δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα κόστιζε 3.500 ευρώ και για να εξασφαλιστεί η αγορά του, ο Σύλλογος διοργάνωσε από την αρχή της χρονιάς μια σειρά εκδηλώσεων και άλλων δράσεων, που περιελάμβαναν συναντήσεις για καφέ, μουσικές βραδιές κι ένα γεύμα που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ταβέρνα του Αύλωνα. Ο ιδιοκτήτης της προσέφερε το χώρο και μέρος από τα κέρδη της βραδιάς, προκειμένου να βοηθήσει κι αυτός την οικογένεια.

Εκτός από τον ίδιο, πολλοί ακόμη κάτοικοι των χωριών της Γέρας έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι» στην προσπάθεια.

«Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα βοηθούσε το μικρό να στέκεται έστω για κάποιες ώρες της μέρας και να αρχίσει να αποκτά οστική μάζα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να αναπτυχθεί ο οργανισμός του», εξήγησε μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Ζορμπάς. «Αρχίσαμε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και με τη βοήθεια πολλών Γεραγωτών καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό και να εξασφαλίσουμε αυτό που χρειαζόταν το παιδί και η οικογένειά του, και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους, στο σύνολό τους πάνω από 150 άτομα.»

Η προσπάθεια στήριξης της οικογένειας δε σταματά εδώ. Καθώς οι γονείς χρειάζονται εργασία, όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Ζορμπά στο τηλέφωνο 6944-145611.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey