Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από εκδρομή μαθητών λυκείου της Μυτιλήνης στη Θεσσαλονίκη, που καταλήγει σε δημόσια τελετή στην Πλατεία Αριστοτέλους, με… ναργιλέ στη μέση!

Σταύρωση διαρκείας...

10/04/2012 - 17:34

Νεοναζί εθίζουν μαθητές της Μυτιλήνης σε θεσμική παραβατικότητα, που έχει να κάνει και με τη χρήση χασίς.

Από την προπερασμένη Παρασκευή μέχρι και την περασμένη Τετάρτη, έκπληκτη η κοινωνία της Μυτιλήνης πληροφορήθηκε, με αφορμή τη σύλληψη πέντε μαθητών λυκείου της Μυτιλήνης, την έκταση που έχει πάρει σε όλο το νησί η χρήση ουσιών, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανήλικους μαθητές λυκείου, ακόμα και γυμνασίου. Το σύνολο των όσων ειπώθηκαν τότε και γράφτηκαν, συζητιέται ακόμα και, όπως όλα δείχνουν, θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμα.

Το «Ε» σήμερα αποκαλύπτει την επικινδυνότητα του προβλήματος που αγγίζει την ύπαρξη της ίδιας της τοπικής κοινωνίας. Απογοητευμένους ανήλικους μαθητές, χωρίς μέση, αρχή και τέλος στη ζωή τους, με τους πάντες να τους αντιμετωπίζουν αδιάφορα. Παιδιά που ακουμπούν στις ουσίες και σε μια θεσμική παραβατικότητα, που προωθείται από νεοναζιστικές ομάδες που λειτουργούν στη Μυτιλήνη.

Με χασίς και «Χρυσή Αυγή»
Συνεχίσαμε την περασμένη εβδομάδα τη βόλτα μας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και είδαμε τις «ελεύθερες» φωτογραφίες, φωτογραφίες δηλαδή που ανεβάζουν οι μαθητές της Μυτιλήνης και οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι προσβάσιμες από οποιονδήποτε.

Οι φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύουμε, δείχνουν ανήλικους μαθητές της Μυτιλήνης σε γνωστή καφετέρια αργά το βράδυ, ενώ κάνουν χρήση χασίς. Αμετανόητοι κάποιοι από τους εικονιζόμενους, είναι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν πριν μέρες στο γεγονός της σύλληψης πέντε μαθητών. Μέρες μετά το συμβάν της προπερασμένης Παρασκευής, συνεχίζουν να… «στολίζουν» τις σελίδες τους στο διαδίκτυο με τη δημόσια «μαγκιά» της χρήσης, ως στοιχείο πλέον θεσμικής παραβατικότητας. Κι αυτό γιατί, όπως δηλώνουν, δε φοβούνται, αλλά και δέρνουν. Εξ ου και η φήμη του μέλους της νεοναζιστικής παρακρατικής «Χρυσής Αυγής» που τους συνοδεύει, αλλά και οι επώνυμες αναφορές τους στο Facebook. Σε μια από αυτές, ένας από τους συλληφθέντες για χρήση χασίς δηλώνει: «Για μια χρυσή αυγή της Ελλάδας. Πάμε, ρε».

Ενώ άλλος συμμαθητής του, συμπληρώνει: «Ερχόμαστε και είμαστε χιλιάδες!».

Νεοναζιστικές προκλήσεις

Επαναλαμβάνουμε πως στο σύνολό τους οι παραπάνω σελίδες και φωτογραφίες είναι «ελεύθερες», δηλαδή προσβάσιμες από οποιονδήποτε, πρόκειται δηλαδή για προσωπικές στιγμές και γνώμες που οι ίδιοι οι ανήλικοι μαθητές δημοσιοποιούν στο σύνολο των εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου.


Μαγκιές με τσιγαριλίκια

Και οι απόντες καθηγητές
Εδώ και χρόνια, από τις σελίδες αυτής της εφημερίδας γίνεται αναφορά στο τι περιλαμβάνουν αυτές οι περιβόητες εκπαιδευτικές εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας. Μέχρι πρότινος ήταν πιστευτό πως τα καψουροτράγουδα και οι μεταμεσονύκτιες διασκεδάσεις σε μεγάλες πίστες της νύχτας στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη ήταν το μόνο μεμπτό. Δυστυχώς… Η χρήση χασίς και μάλιστα δημοσίως, σε «χαβαλετζίδικες» τελετές στην Πλατεία Αριστοτέλους, υπό τα όμματα των χιλιάδων περαστικών αλλά όχι και των αρμόδιων καθηγητών, που φαίνεται πως... αγνοούνται, φαίνεται πως αποτελεί άλλο ένα σοβαρό ζήτημα.

Μαθητής που συνελήφθη πριν από 10 μέρες, στη σελίδα του διατηρεί προσβάσιμες από οιονδήποτε σειρά φωτογραφιών από σχολική εκδρομή στη βόρεια Ελλάδα, στην οποία και συμμετείχε. Ανάμεσά τους, φωτογραφίες στην Πλατεία Αριστοτέλους στις οποίες μαθητές πραγματοποιούν καθισμένοι στο κέντρο τελετή, έχοντας στη μέση έναν… ναργιλέ! Άγνωστο το πού ήταν εκείνη την ώρα οι συνοδοί καθηγητές.

Προς τι το ερώτημα, όμως; Όπου και όλη η ενήλικη κοινωνία της Λέσβου. Μακριά από τους νέους του τόπου, αδιάφοροι για αυτούς…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey