30ός Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών:

Κάνε εγγραφή και γράψε τη δική σου ιστορία!

22/03/2012 - 17:36

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη γέννηση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η διαδρομή. Η ΟΠΑΠ Α.Ε., πιστή στο ραντεβού της με την ελληνική ιστορία, είναι για μία ακόμα χρονιά ο Μεγάλος Χορηγός του 30ού Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη γέννηση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η διαδρομή. Η ΟΠΑΠ Α.Ε., πιστή στο ραντεβού της με την ελληνική ιστορία, είναι για μία ακόμα χρονιά ο Μεγάλος Χορηγός του 30ού Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Γι’ αυτό λοιπόν φέτος έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους για να δηλώσουμε συμμετοχή και να γράψουμε τη δική μας ιστορία.

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο, αλλά και για τους παράλληλους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, ξεκινούν την Κυριακή 11 Μαρτίου στο επίσημο site της διοργάνωσης www.athensclassicmarathon.gr

Στόχος είναι οι φετινές συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 30.000, καθώς πρόκειται για τον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνονται και 30 χρόνια από τη λειτουργία τής AIMS - Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων. Από φέτος, μάλιστα, η έδρα τής AIMS, με την ευγενική χορηγία τής ΟΠΑΠ Α.Ε., μεταφέρεται στην Αθήνα, στη λεωφόρο Σπύρου Λούη, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου, σε μία πράξη συμβολική, αλλά και ουσιαστική.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τής ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη διεθνή διοργάνωση, είπαν:
Γιάννης Σπανουδάκης (πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε.): «Επιδίωξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι να εκμεταλλευτεί το γεγονός, όχι για να διαφημιστεί, αλλά για να επαυξήσει την προσπάθεια προβολής της χώρας σε ένα τριπλό πεδίο στο οποίο διαθέτουμε αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα: του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος, που ευθέως παραπέμπουν στον τουρισμό, μια από τις βασικές “ατμομηχανές” τις οποίες χρειάζεται σήμερα η χώρα μας για να βγει από το “τούνελ” της οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό και με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τις προηγούμενες διοργανώσεις, η ΟΠΑΠ Α.Ε. σκοπεύει να συνεργαστεί στενά και συστηματικά με το ΣΕΓΑΣ, τους Δήμους της Αθήνας και του Μαραθώνα και τον ΕΟΤ, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή – από το εξωτερικό και την Ελλάδα –, αλλά και να υπάρξει μια καλύτερη και εντονότερη προβολή του Κλασικού Μαραθώνιου και της χώρας μας διεθνώς. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασιστική βοήθεια θα δοθεί και από την AIMS, η οποία στο εξής, χάρη στη χορηγία τής ΟΠΑΠ Α.Ε. – τριετής αρχικά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον – θα έχει την έδρα της στην Αθήνα και άρα θα υπάρχει στενή συνεργασία.»

Paco Borao (πρόεδρος της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων): «Αποτελούσε “όνειρο ζωής” η εγκατάσταση της AIMS στην Αθήνα και είμαστε ευτυχείς για τη συγκυρία να έχουμε την έδρα μας σε ένα δρόμο που φέρει το όνομα ενός θρύλου, ο οποίος καθιέρωσε το Μαραθώνιο ως άθλημα από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Σπύρου Λούη. Η Ένωση, με τα 320 και πλέον μέλη της, είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την ΟΠΑΠ Α.Ε., το ΣΕΓΑΣ, τον ΕΟΤ και τους διοργανωτές του Κλασικού Μαραθώνιου, για να αναδειχθεί η ιστορία αυτής της υπέροχης χώρας, η φιλοξενία των ανθρώπων της, η ομορφιά των μνημείων της και των περιοχών της, η αναγνώριση των αθλητικών αξιών, όπως η ειρήνη, η υγεία, η φιλία και η αλληλεγγύη, όλες αυτές οι αξίες που ενώνονται με τα δρομικά αγωνίσματα.»

Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών): «Ο φιλόδοξος στόχος μας για φέτος είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 30.000. Οι συγκυρίες είναι τέτοιες, καθώς πρόκειται για τον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο και τη συμπλήρωση 30 ετών από τη λειτουργία τής AIMS, που πλέον εδρεύει στη Αθήνα με την ευγενική χορηγία τής ΟΠΑΠ Α.Ε.. Δημιουργούμε περιβάλλον σταθερότητας και περιμένουμε καλύτερη εικόνα από πέρυσι για να προβάλουμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, μέσω επαφών με συλλόγους αθλητών Μαραθωνίου Δρόμου ανά τον κόσμο. Οι εγγραφές όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών άρχισαν την Κυριακή 11 Μαρτίου και πρέπει να υποβάλλονται μέσω του επίσημου site της διοργάνωσης www.athensclassicmarathon.gr/.»

Ας «τρέξουμε» λοιπόν να εγγραφούμε στον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και ας αναδείξουμε όλοι μαζί, σε μία δύσκολη εποχή, την υπέροχη ιστορία της χώρας μας και τις παγκόσμιες αθλητικές αξίες, της ειρήνης, της υγείας, της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey