Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών : Τρομοκρατικές διώξεις από τη Διεύθυνση Π.Ε Λέσβου

30/01/2025 - 12:31 Ενημερώθηκε 31/01/2025 - 20:35

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Παρασκευή 31/1 στις 1:30 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Λέσβου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις και καθαιρέσεις από θέσεις ευθύνης εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται για ένα δημόσιο, δωρεάν, μη κατηγοριοποιημένο σχολείο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου κηρύσσει 1ωρη ή 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Παρασκευή 31/01 προκειμένου για να συμμετέχουν οι καθηγητές μαζί με τους δασκάλους, στην ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διώξεις και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, στις 13:30 στην ΠΔΕ Β. Αιγαίου μετά από κάλεσμα των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. «Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους/στις διωκόμενους/ες συναδέλφους/ισσες. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη για συμμετοχή σε συνδικαλιστική δράση. Να μην προχωρήσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στα πειθαρχικά συμβούλια» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

Υποστήριξη από το Πανεργατικό

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με ανακοίνωσή του, στηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Καταδικάζει την οργανωμένη προσπάθεια του Υπουργείου παιδείας, να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει με διώξεις και πειθαρχικά τους εκπαιδευτικούς, που αγωνίζονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, με στόχο την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς. Να καταδικάσουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις διώξεις. Να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη για συμμετοχή σε συνδικαλιστική δράση.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου είναι υπόθεση όλων μας!» καταλήγει το δελτίο Τύπου του ΠΕΚ.

Αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών : Τρομοκρατικές διώξεις από τη Διεύθυνση Π.Ε Λέσβου

«Από την κοινή ανακοίνωση του ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου  & Αγ. Ευστρατίου ενημερωθήκαμε για κύκλο τρομοκρατικών διώξεων από τη Διεύθυνση Π.Ε Λέσβου ενάντια σε συναδέλφους, μέλη του ΣΕΠΕ Λήμνου καθώς και για απειλές για παραπομπές σε πειθαρχικά έχουν δεχτεί και μέλη της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ» αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λέσβου και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΕΠΕ Λήμνου ¨ ο Διευθυντής Π.Ε. Λέσβου, γυρίζει στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και μοιράζει κλητεύσεις σε πειθαρχικά, εκβιάζοντας έμμεσα τις συναδέλφισσες ότι μπορεί να τις αποσύρει αν «δηλώσουν μετάνοια» από τη νόμιμη απεργία αποχή του κλάδου που συμμετέχουν. Παράλληλα, διάφορα «παπαγαλάκια», διαδίδουν ψευδώς ότι μοιράζει «στερήσεις μισθών»!¨

Παράλληλα γνωρίζουμε ότι συνάδελφοι/ισσες της Λέσβου που συμμετέχουν στην νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία- Αποχή (από την ολομέλεια των προέδρων 1/4/24 και επικυρωμένη απο την 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 15/7/24 για τη δευτεροβάθμια), δέχονται πιέσεις ώστε να υποκύψουν και να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, υπό τον φόβο των πειθαρχικών. 

Είναι ξεκάθαρο ότι το ΥΠΑΙΘΑ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κλιμακώνουν την επίθεσή τους στον κλάδο που δίνει σθεναρά τη μάχη απέναντι στα σχέδια κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Τα φαινόμενα της διοικητικής  τρομοκρατίας είναι πλέον φανερά σχεδόν σε όλη τη χώρα, γεγονός που από μόνο του αποτελεί απόδειξη ότι αφού κανέναν δεν έπεισαν για να ¨περάσει¨ εθελοντικά στην αξιολόγηση, θα προσπαθήσουν να το επιβάλλουν με αυταρχισμό και τρομοκρατία! 

Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αντί για να ασχοληθούν με τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης που δημιουργεί η πολιτική τους, αντί να πάρει πίσω τις χιλιάδες συγχωνεύσεις σχολείων, πολλές από αυτές και στο νησί μας, αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά κτιριακά ζητήματα με αίθουσες κοντέινερ και  σοβάδες να πέφτουν στα σχολικά κτίρια, 2 μέχρι τώρα για φέτος στο νησί μας, αντί να καλύψει τα κενά όλων των ειδικοτήτων και τις παράλληλες στηρίξεις που ακόμα οι μαθητές μας περιμένουν,   ενεργοποιούν το άρθρο 56 του ν.4823/21 ενάντια στους  εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση.

Γνωρίζουμε καλά ότι η απόφαση που έχουμε πάρει για να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τον παιδαγωγικό μας ρόλο δεν κρίνεται κυρίως με νομικούς όρους, αλλά με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή μας στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Αποτελεί συνειδητή και συλλογική απόφαση να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για τη δουλειά μας, για τα σχολεία μας για το δικαίωμα στην δωρεάν δημόσια παιδεία. 

Χρειάζεται αντοχή, θάρρος και οργανωμένη αντίδραση σε συνεργασία τα σωματεία και την Ομοσπονδία. Κανένας δεν είναι μόνος! Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις διώξεις!».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey