Δύο οι διασωθέντες αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος

Σάμος: Συνετρίβη ελικόπτερο που συμμετείχε στην κατάσβεση φωτιάς

13/07/2022 - 16:00

Ενοικιαζόμενο πυροσβεστικό ελικόπτερο μεσαίου μεγέθους, με τετραμελές πλήρωμα, που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Πλάκας. 

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο διασωθέντες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από θαλάσσης και αέρος.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι.

Συνετρίβη ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο Παλαιοχώρι της Σάμου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το ελικόπτερο το οποίο ήταν μισθωμένο τύπου Μi 8 με τετραμελές πλήρωμα, έναν Ρουμανο, δύο Μολδαβούς και έναν Έλληνα μεταφραστή, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και πλοίο του λιμενικού. Έχουν εντοπιστεί σώα δύο μέλη του πληρώματος.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου

Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 2 περίπου το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey