Με εξόρμηση και γνωριμία με τα πουλιά

20/02/2016 - 00:32

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, οργανώνεται γιορτή με εξόρμηση την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 9.30 το πρωί στο έλος Ντίπι-Λάρσος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, οργανώνεται γιορτή με εξόρμηση την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 9.30 το πρωί στο έλος Ντίπι-Λάρσος.
Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών (Ε.Κ.Δ.Π.) και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά πουλιά που ξεχειμωνιάζουν στον καλαμιώνα του Κόλπου Γέρας (μουστακοποταμίδα, ψευταηδόνι, καλαμόκιρκος ερωδιοί, γλάροι, βουτηχτάρες κ.ά.).

Ακόμη, θα οργανωθεί δακτυλίωση πουλιών (σύλληψη και τοποθέτηση ειδικού δαχτυλιδιού) και παρατήρηση πουλιών στην εκβολή του Ευεργέτουλα με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και με την καθοδήγηση των εθελοντών του Δικτύου.

Κλείνοντας, θα πραγματοποιηθεί συμβολικός καθαρισμός του υγροτόπου.

Σημείο αρχικής συνάντησης θα είναι το τέλος του χωματόδρομου προς τη θάλασσα, λίγο πριν τη γέφυρα του Ευεργέτουλα. Η εξόρμηση θα διαρκέσει μέχρι τις 12:30.
Το Δίκτυο Παρακολούθησης των υγροτόπων της Κρήτης και Λέσβου εδώ και τρία χρόνια υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με παρουσιάσεις και εξορμήσεις σε υγροτόπους .

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey