Για βιολογικό Κάσπακα και αποχέτευση Μύρινας

«Πράσινο φως»

27/06/2014 - 21:12

Δύο έργα, τα οποία λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και κυρίως σημαντικών άλλων προβλημάτων που είχαν προκύψει στην υλοποίησή τους είχαν καθυστερήσιε, αναμένεται να ολοκληρωθούν καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» στο Δήμο Λήμνου από τις υπηρεσίες της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Δύο έργα, τα οποία λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και κυρίως σημαντικών άλλων προβλημάτων που είχαν προκύψει στην υλοποίησή τους είχαν καθυστερήσιε, αναμένεται να ολοκληρωθούν καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» στο Δήμο Λήμνου από τις υπηρεσίες της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για το έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Μύρινας και για την ολοκλήρωση του έργου του βιολογικού καθαρισμού στον Κάσπακα. Την εξέλιξη αυτή περίμενε ο Δήμος Λήμνου περισσότερο από τρεις μήνες, αλλά υπήρξε εμπλοκή στην έγκριση των έργων από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου σε όλα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, λόγω αναθεώρησης του προγράμματος.

Η πρώτη εξέλιξη αφορά στην έγκριση υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου των δικτύων αποχέτευσης της Μύρινας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ σ’ ό,τι αφορά στο έργο αποπεράτωσης του βιολογικού καθαρισμού του Κάσπακα, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο του βιολογικού του Κάσπακα είχε «βαλτώσει» εδώ και αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα επί δημαρχίας Νάσου Σκαμάγκη, καθώς ο εργολάβος είχε κηρυχθεί έκπτωτος και η συνέχεια ήταν πολύ αρνητική για την εξέλιξη του έργου, στο οποίο έχει ολοκληρωθεί περί το 80%. Το «πάγωμα» των εργασιών έχει φέρει μεγάλες αντιδράσεις στους κατοίκους του Κάσπακα, καθώς ενώ βλέπουν ένα έργο σχεδόν έτοιμο, αντίθετα τα λύματα χύνονται στα ρυάκια και τους δρόμους του χωριού.

Προσπάθειες
Αξίζει να σημειωθεί ότι καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επαναδημοπράτηση του έργου και την ολοκλήρωσή του, καθώς υπήρχαν πολλά προβλήματα γραφειοκρατικού και όχι μόνο χαρακτήρα.

Σ’ ό,τι αφορά στο έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της Μύρινας, άμεσα αναμένεται η εγκατάσταση εργολάβου ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωσή του και στη συνέχεια η σύνδεσή του, από το αντλιοστάσιο στη θέση «Κτηνιατρείο» έως το εργοστάσιο του βιολογικού που ήδη λειτουργεί στη θέση «Στρόβιλος».

Σχετικά με το έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της Μύρινας, έχουν προχωρήσει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και η εγκατάσταση του εργολάβου θα γίνει πολύ σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 10 περίπου μήνες έχει αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού της Μύρινας, η οποία και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο. Η μονάδα του βιολογικού σε πρώτη φάση δέχεται μόνο τα λύματα των βυτιοφόρων, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου των αποχετευτικών δικτύων της πόλης, θα υπάρξει σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey