Από τους εθελοντές, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«100 πάρκα και χώροι πολιτισμού», η σειρά της Μυτιλήνης

01/06/2012 - 15:48

Στις 10 Ιουνίου εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα καθαρίσουν το περιαστικό άλσος της Μυτιλήνης «Τσαμάκια», τις ακτές και τις παρυφές του Κάστρου της πόλης.

Στις 10 Ιουνίου εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα καθαρίσουν το περιαστικό άλσος της Μυτιλήνης «Τσαμάκια», τις ακτές και τις παρυφές του Κάστρου της πόλης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου την Κυριακή 10 Ιουνίου και θα έχει ως αντικείμενο τον καθαρισμό του άλσους «Τσαμάκια» της Μυτιλήνης, από τις παρυφές του Κάστρου μέχρι και τις ακτές Μπλόκια, Τσαμάκια, Απελή και Φυκιότρυπα. Σημείο συνάντησης των εθελοντών που θα πάρουν μέρος, η εστία του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης μέσα στο άλσος «Τσαμάκια», στις 10 το πρωί της Κυριακής.

Η πρωτοβουλία ήταν του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, που γιορτάζει σε πανελλαδικό επίπεδο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά τη δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού».

Πρόκειται για μία δράση εθελοντικής προσφοράς, η οποία ξεκίνησε το 2010 με αφορμή τον εορτασμό της 100ετίας του Ελληνικού Προσκοπισμού, με στόχο να προαγάγει το σεβασμό στη φύση και να αναδείξει την πρωτοβουλία των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Φέτος ήταν η σειρά της Λέσβου (αλλά και της Χίου, της Σύρου και της Κεφαλονιάς) να πάρει μέρος σε αυτή την ολοήμερη γιορτή εθελοντισμού και προσφοράς στο περιβάλλον.

Ήδη στη δράση της Μυτιλήνης έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εθελοντικές οργανώσεις Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων και η κίνηση πολιτών «Aeolistas», ενώ, όπως τονίζεται, η συμμετοχή όλων των άλλων εθελοντικών οργανώσεων και πολιτών είναι ευπρόσδεκτη.

Μάλιστα, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου καλεί τους πολίτες της Μυτιλήνης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια καθαρισμού και αποψίλωσης του άλσους, με στόχο την πρόληψη για την προστασία του από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές.

«Ελπίζουμε», σημειώνουν οι Πρόσκοποι της Λέσβου στην ανακοίνωσή τους, «ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση του εθελοντισμού στη χώρα μας ταυτόχρονα, μετατρέποντας ξανά τα “Τσαμάκια” σε “αυλή” όλων των Μυτιληνιών.»

Με την υποστήριξη του Ομίλου Eurobank EFG
Ας σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Eurobank EFG, για τον οποίο η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Από το 2003, ο Όμιλος έχει θεσπίσει περιβαλλοντική πολιτική, ενώ από το 2004 η Eurobank EFG παραμένει ο πρώτος και μοναδικός τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα και ένας από τους λίγους στην Ευρώπη, που έχει πιστοποιηθεί κατά το Διεθνές Πρότυπο ISO 14001 για την εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Επιπλέον, η Eurobank EFG το 2009 καταχωρήθηκε στο Ευρωπαϊκό Μητρώο των επιχειρήσεων που τηρούν τον Κανονισμό για την Περιβαλλοντική Διαχείριση, το EMAS (Eco-Management & Audit Scheme). Το 2011 η Eurobank EFG ήταν ο πανευρωπαϊκός νικητής του Διαγωνισμού EMAS 2011, στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν η «Συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών (περιλαμβανομένων και των εργαζομένων) στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey