Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και επιχειρήσεις στη Λέσβο στις οποίες εμπλέκονται Ρομά- Σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες σε βάρος 19 ατόμων - Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, έγινε έλεγχος σε 117 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 3 προσαγωγές

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης

25/02/2021 - 20:54

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (25-02-2021) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Στην επιχείρηση, που υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ παρίστατο δικαστικός λειτουργός.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με στόχο, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγινε έλεγχος σε εκατόν 117 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 3  προσαγωγές ρομά σε αστυνομικό κατάστημα.

Οι διαρρήξεις

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, πέντε  περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 12-08-2020 έως 15-12-2020, στη Λέσβο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προσαχθείς 25χρονος ρομά 23χρονος και 25χρονος, διέπραξαν διαρρήξεις – κλοπές (-3- τετελεσμένες και -2- σε απόπειρα) σε τρία σπίτια και δύο επιχειρήσεις, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά, κοσμήματα αξίας 11.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ, 200 δολάρια Αυστραλίας και 20 δολάρια Η.Π.Α. Οι κλοπές αφορούν τις περιοχές της Παγανής, της Φίλιας και της Μυτιλήνης.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των ανωτέρω δραστών περιλαμβάνει τα αδικήματα της διάπραξης κλοπών κατά συναυτουργία και σε συρροή.

Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, σε βάρος δεκαέξι ρομά, για παράνομη κατασκήνωση, διότι όπως διαπιστώθηκε είχαν εγκαταστήσει σε κοινόχρηστο (δημόσιο) χώρο στην περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη, -16- αυτοσχέδιους ξύλινους οικίσκους. Για τη συγκεκριμένη παραβατική δραστηριότητα θα ενημερωθούν και αρμόδιες υπηρεσίες της οικείας Δημοτικής Αρχής.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές του Βορείου Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey