Κόλαση η Αγιάσος τη νύχτα…

09/09/2014 - 13:51

Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αγιάσο, όταν τρεις νεαροί συνεπλάκησαν άγρια με ένα 43χρονο από τον Πολιχνίτο, σε καφέ-μπαρ, με τον καβγά να φτάνει μέχρι και στο σημείο να βγουν όπλα και να πέσουν -σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων- πυροβολισμοί!

Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αγιάσο, όταν τρεις νεαροί συνεπλάκησαν άγρια με ένα 43χρονο από τον Πολιχνίτο, σε καφέ-μπαρ, με τον καβγά να φτάνει μέχρι και στο σημείο να βγουν όπλα και να πέσουν -σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων- πυροβολισμοί!

Το γεγονός αυτό, που προκάλεσε αναστάτωση σε όλο τον οικισμό, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά μία παγιωμένη έκνομη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, για την οποία από φόβο λίγοι τολμούν να μιλήσουν και όσοι το κάνουν προς τις αρμόδιες αρχές, αποδεικνύεται στην πράξη ότι απλά δεν εισακούονται…

Το πλέον αξιοσημείωτο ωστόσο που προκύπτει από το ρεπορτάζ τού «Ε» για το γεγονός, είναι ότι πολλοί κάτοικοι της Αγιάσου θεωρούν ως «καθημερινότητα» τις… διενέξεις τα ξημερώματα, αλλά και το ότι εμφανώς -σύμφωνα πάντα με τους ίδιους- γίνεται διακίνηση παράνομων ουσιών γύρω από το χωριό…

Χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη από το στάδιο της προανάκρισης ο ακριβής λόγος του τσακωμού που ξεκίνησε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου και… λύθηκε με την επέμβαση και της Αστυνομίας λίγο μετά τις 6 το πρωί, τρεις νεαροί που κάθονταν παρέα στον μπαρ, ξαφνικά διαπληκτίστηκαν έντονα με ένα 43χρονο μέσα στο μαγαζί, με τον τσακωμό να ξεφεύγει… γρήγορα από το στάδιο ανταλλαγής ύβρεων και να μετατρέπεται σε σύρραξη, η οποία μεταφέρθηκε και εκτός του καταστήματος.

Το χρονικό του καβγά…
Αντί ωστόσο να εκτονωθεί η κατάσταση, όσο περνούσε η ώρα η ένταση αυξανόταν, με το 43χρονο που κατοικεί στον Πολιχνίτο και είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τους τρεις νεαρούς θαμώνες του μαγαζιού, να συνειδητοποιεί πως ουσιαστικά δεν μπορούσε να ξεμπλέξει με τίποτα. Κι αυτό γιατί ο ένας εκ των τριών ήταν εκείνος που είχε τον «κύριο» καβγά μαζί του, βρίζοντάς τον και σπρώχνοντάς τον συνεχώς, τη στιγμή που ο δεύτερος είχε ήδη πάρει το αυτοκίνητό του κάνοντας βόλτες γύρω από το χωριό!

Το αποκορύφωμα της επίδειξης δύναμης των νεαρών προς το 43χρονο, ήταν όταν ο τρίτος του καβγά έβγαλε ένα κυνηγετικό όπλο τύπου «Φλόμπερ» και τον σημάδεψε! Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο «Ε», ο νεαρός με το όπλο πυροβόλησε στον αέρα, αναστατώνοντας πια και τα γύρω από το μαγαζί σπίτια, με τους κατοίκους να βγαίνουν έξω για να δουν τι γίνεται. Η Αστυνομία, ωστόσο, στη δική της εκδοχή αρνείται την ύπαρξη πυροβολισμών, παρά μόνο την απειλή του 43χρονου από το όπλο τού ενός εκ των τριών νεαρών.

Ο καβγάς που από ένα σημείο και μετά είχε και… κοινό τους κατοίκους των γειτονικών σπιτιών, σταμάτησε με την επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία όταν έφτασε εκεί, αντίκρισε και ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο, που δεν ήταν άλλο από εκείνο του 43χρονου που είχε κλαπεί στη διάρκεια του καβγά και είχε επιστρέψει με σημαντικές φθορές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νεαρός που είχε πάρει το αυτοκίνητο του 43χρονου, παρέσυρε στη διαδρομή που ακολούθησε, ενδεχομένως με σκοπό να του κάνει ζημιά, μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, ενώ πάλι μαρτυρίες κατοίκων υποστηρίζουν πως οδηγώντας, προφανώς έπεσε και πάνω σε μία πόρτα σπιτιού, που βρέθηκε το πρωί σπασμένη!

Για το ιστορικό των συλλήψεων σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των νεαρών ηλικίας 23, 28 και 29 ετών αντίστοιχα, για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απειλής μέσω όπλου και εξύβρισης, της παράνομης οπλοκατοχής, της κλοπής και χρήσης και της πρόκλησης απλών σωματικών βλαβών και φθορών.

Η Αγιάσος μετά τα μεσάνυχτα!
Το γεγονός αυτό φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μεμονωμένο για τη θορυβώδη Αγιάσο, καθώς αρκετοί είναι οι κάτοικοι του οικισμού που θεωρούν τέτοιους είδους περιστατικά «καθημερινότητα» και χαρακτηρίζουν «άβατο» το χωριό τους για την Αστυνομία μετά τα μεσάνυχτα, εκφράζοντας παράλληλα στο «Ε» το φόβο τους να αναφερθούν στην έκνομη πραγματικότητα που βιώνουν, εκτός αυτού.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάτοικοι, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για τους ευνόητους λόγους που προκύπτουν από το «κλειστό» της κοινωνίας, μας καταγγέλλουν ότι στην ευρύτερη περιοχή του χωριού και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονος, γίνεται μετά τα μεσάνυχτα διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όλη αυτή η παράνομη δραστηριότητα, όπως υποστηρίζουν, καλύπτεται ιδανικά από το καθεστώς «νύχτας» που διαμορφώνεται, με την άγνοια ενδεχομένως των ίδιων των ιδιοκτητών των καφέ που λειτουργούν τα βράδια ως ξενυχτάδικα. Πολλά δε απ’ αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι λειτουργούν λίγα μέτρα μακριά από το Σχολείο του χωριού…

Το πρόβλημα που δεν έχει «αγγίξει» διαπιστωμένα ακόμα η Αστυνομία, εντείνεται σαφέστατα και από το γεγονός ότι παρατηρείται σε μία κλειστή κοινωνία. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως οι ελάχιστοι για τις ανάγκες της περιοχής αστυνομικοί του Τμήματος της Αγιάσου, είναι άπαντες μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον περιορισμό της αποτελεσματικής δράσης τους…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey