Σύλληψη για λαθρεμπορία καπνού

27/09/2013 - 21:38

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ένα ζευγάρι Μυτιληνιών, για λαθρεμπορία καπνού.

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ένα ζευγάρι Μυτιληνιών, για λαθρεμπορία καπνού.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Τρίτης η μία εκ των δύο δραστών πήγε στο Τελωνείο Μυτιλήνης με σκοπό να ταξιδέψει στην Τουρκία. Πριν την επιβίβασή της στο πλοίο, επισκέφτηκε το κατάστημα αφορολόγητων ειδών και αγόρασε μία κούτα τσιγάρα. Αργότερα, όταν επέστρεψε από το ταξίδι της, προσπάθησε να δώσει την κούτα με τα τσιγάρα στον άνδρα της που βρισκόταν έξω από τον περίφρακτο χώρο του Τελωνείου. Τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά από τους υπαλλήλους του Τελωνείου και το ζευγάρι συνελήφθη.

Όπως είπε ο προϊστάμενος του Τελωνείου, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, οι δύο τους αρνήθηκαν να καταβάλουν το πρόστιμο των 1.500 ευρώ που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις, για να διαγραφεί η πράξη. Έτσι, ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία και το ζευγάρι οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου τους επιβλήθηκε έξι μήνες φυλάκιση, με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο.

Ο κ. Μαργαρίτης, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, είπε: «Υπάρχουν πίνακες εντός του χώρου του Τελωνείου όπου διευκρινίζονται οι ποσότητες που μπορούν να φέρουν οι ταξιδιώτες.

Παρ’ ότι η συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με μικρή ποσότητα καπνού, δεν παύει να αποτελεί λαθρεμπορία καπνού και έγινε με δόλο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey