Στρατόπεδα, το ραντάρ και το αεροδρόμιο της Λήμνου, οι «στόχοι» των Τσέχων για το «Arma 3»

Υπόθεση κατασκοπίας… με ερωτηματικά

12/09/2012 - 15:12

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του νησιού η σύλληψη, με την κατηγορία της κατασκοπίας, των δύο Τσέχων στελεχών της εταιρείας που δημιούργησε το ηλεκτρονικό παιχνίδι «Arma 3», στο οποίο η Λήμνος και ο Άι-Στράτης «πρωταγωνιστούν» ως τόποι όπου εξελίσσονται μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του νησιού η σύλληψη, με την κατηγορία της κατασκοπίας, των δύο Τσέχων στελεχών της εταιρείας που δημιούργησε το ηλεκτρονικό παιχνίδι «Arma 3», στο οποίο η Λήμνος και ο Άι-Στράτης «πρωταγωνιστούν» ως τόποι όπου εξελίσσονται μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί κυρίως μετά και τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το περιεχόμενο των βίντεο και των φωτογραφιών που έχουν τραβήξει οι δύο Τσέχοι από στρατόπεδα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Οι δύο Τσέχοι που σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Πλατύ, έχοντας στις αποσκευές τους οπτικοακουστικό υλικό το οποίο τράβηξαν με προηγμένης τεχνολογίας βίντεο και φωτογραφικές μηχανές, ενώ για τις νυχτερινές λήψεις χρησιμοποίησαν και νυχτερινές κάμερες.

Τι δήλωσαν…
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι δήλωσαν ότι δε γνώριζαν πως απαγορεύεται η φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων, ενώ με το υλικό που τράβηξαν σκόπευαν να ενισχύσουν με περισσότερες σκηνές και δράση το ηλεκτρονικό παιχνίδι. Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι και ο ένας εκ των δημιουργών τού «Arma 3», ο οποίος έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που κατασχέθηκε, «καίει» τους δύο Τσέχους, καθώς έχουν βρεθεί λήψεις από κάμερα και από φωτογραφίες των δρόμων που οδηγούν στο στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στο Μούδρο, αλλά και του στρατιωτικού αεροδρομίου, όπου έχει έδρα η 130 Σμηναρχία Μάχης, όπως επίσης και του ραντάρ στη Βίγλα, αλλά ακόμη και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Στρατιωτικής Διοίκησης Λήμνου.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, θεωρείται άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι οι δύο Τσέχοι δεν έμειναν μόνο στην καταγραφή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά φρόντισαν να εμπλουτίσουν το υλικό τους και με φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν στην προσβασιμότητα σ’ αυτές, αλλά και εναλλακτικές διαδρομές, σταθμούς καυσίμων, αποθήκες και ό,τι άλλο είχε σχέση με την αμυντική θωράκιση του νησιού.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο Τσέχοι ήταν ιδιαίτερα κατατοπισμένοι και είχαν καταγράψει, πριν φτάσουν στο νησί, τα σημεία και τους χώρους απ’ όπου θα έπαιρναν το υλικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο τους, αν και είχαν από την αρχή εντοπιστεί, κινήθηκαν με ιδιαίτερη ευκολία σε όλους αυτούς τους στρατιωτικούς χώρους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές γνώριζαν τις κινήσεις τους και περίμεναν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, ώστε να τους συλλάβουν με το υλικό που είχαν σχεδιάσει να τραβήξουν από τα στρατόπεδα του νησιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey