Φωτοσχόλιο 07-08-21

08/08/2021 - 09:00

Χέρια ροζιασμένα και μουτζουρωμένα αποτέλεσμα χρόνων σκληρής δουλειάς και τις θερμοκρασίες στο κόκκινο που σε κάνουν να λιώνεις το μεράκι αποτελούν αδιαμφισβήτητους μάρτυρες της τέχνης του σιδερά, μιας τέχνης δύσκολης όταν αυτή επιμένει να γίνεται παραδοσιακά. Το καμίνι, το αμόνι και τα σφυριά είναι τα εργαλεία μιας παραδοσιακής τέχνης που χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Από ηλικία 8 χρόνων ο Πέτρος Βασιλακάκης έμαθε να παλεύει με τα σίδερα. Ο πατέρας του σιδεράς στο επάγγελμα και εκείνος άρχισε να διδάσκει σε εκείνον και τον αδερφό του την δύσκολη τέχνη του σιδερά.

Σε ένα άλλο χώρο που διατηρεί ο κ. Βασιλακάκης υπάρχει κρυμμένο ένα μικρό Μουσείο. Αποτελείται από αντικείμενα και εργαλεία μιας άλλης εποχής, που τα βρήκε σε χωματερές. Εκείνος τα περιποιήθηκε και τους έδωσε ξανά ζωή. 

Πρέσες σαπουνιού, ραπτομηχανές, παγομηχανές, τόρνοι, ψυγεία πάγου, χειρουργικοί κλίβανοι, βιβλία, πίνακες, γραφομηχανές, λάμπες, μηχανές καφέ, οικοσυσκευές, στραγαλιέρες, ατμομηχανές νερού, τυπογραφικά, μηχανάκι Floreta, αντικείμενα οικιακής χρήσεως, κινηματογραφική μηχανή, ζυγαριές, λαδοτύρι και κάθε λογής αντικείμενα αποτελούν τη συλλογή του κ. Βασιλακάκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στον παραδοσιακό αυτό σιδερά, στο ηλεκτρονικό μας ιστότοπο www.emprosnet.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey