FOLLOW US

Γενικές Κοινωνία

  • Διεύθυνση Συγκοινωνιών Λέσβου
Ως πότε θα στηρίζεται στο φιλότιμο των υπαλλήλων της;
Φάκελοι παντού, στο πάτωμα, στα γραφεία και στις σκάλες, τοποθετημένοι ομολογουμένως με... τάξη!

Σκεφθείτε μια υπηρεσία η οποία είναι υπεύθυνη μεταξύ άλλων για:

- Να ταξινομεί και να διατηρεί φάκελο για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ή έστω έβγαλαν την άδειά τους στο νησί.

- Να ταξινομεί και να διατηρεί φάκελο για όλα τα επαγγελματικά αυτοκίνητα του νησιού ιδιωτικής αλλά και δημόσιας χρήσης με κάποιες κατηγορίες απ’ αυτά (βυτιοφόρα, σχολικά, ταξί, λεωφορεία, μπετονιέρες κ.λπ.) να απαιτούν συνεχείς τακτικούς και έκτακτους ιδιαίτερα χρονοβόρους επιτόπιους ελέγχους.

- Να ταξινομεί και να διατηρεί φάκελο για όλα τα δίκυκλα που κυκλοφορούν στο νησί, είτε αυτά χαρακτηρίζονται μοτοποδήλατα είτε μοτοσυκλέτες.

- Να παρακολουθεί και να ελέγχει όλα τα βενζινάδικα του νησιού, όταν μια απλή επίσκεψη σε κάποια από απομακρυσμένα απ’ αυτά συνεπάγεται ένα μεροκάματο χαμένο από τους εντεταλμένους υπαλλήλους.

- Να ενημερώνει εγγράφως τα τελωνεία όλης της χώρας για όποια οχήματα ταξινομήθηκαν στη Λέσβο και εκτελωνίσθηκαν στο κάθε τελωνείο.

- Να εκδίδει άδειες κυκλοφορίας για όλα τα παραπάνω οχήματα και να είναι υπεύθυνη μεταξύ άλλων για όλες τις πιθανές μεταβολές όπως μεταβιβάσεις, ακινησίες, μετατροπές, που πέραν της διαπεραίωσης απαιτούν παραλαβή δικαιολογητικών και προσωπική επαφή με όλους τους εκάστοτε ενδιαφερόμενους πολίτες.

- Να εκδίδει και να ανανεώνει διπλώματα οδήγησης όλων των οχημάτων (σημειωτέον τα επαγγελματικά και όλα όσα ανήκουν σε οδηγούς 60 ετών και άνω ανανεώνονται υποχρεωτικά ανά πενταετία με όση γραφειοκρατία και χαρτομάνι αυτό συνεπάγεται) .

- Να πραγματοποιεί γραπτές και πρακτικές εξετάσεις για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.

- Να καταγράφει και να πρωτοκολλεί όλες τις επιμέρους συναλλαγές που απαιτούν οι παραπάνω ενδεικτικές αρμοδιότητες και όσες άλλες παραλείψαμε ως δευτερεύουσες.

 

Φάκελοι παντού...

Αν με την απαρίθμηση του ενδεικτικού αυτού καταλόγου αρμοδιοτήτων και εργασιών σάς κουράσαμε, σκεφθείτε τι τραβάνε από κούραση και άγχος οι έντεκα μόλις ηρωικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Λέσβου που πρέπει να τα βγάλουν πέρα και να μην αφήσουν παραπονεμένο κανέναν συναλλασσόμενο πολίτη!

Σε μια υπηρεσία όπου το ποιο κρίσιμο ζήτημα είναι η τήρηση με θρησκευτική ευλάβεια ενός λεπτομερούς και ογκώδους αρχείου που διασφαλίζει τα συμφέροντα των συναλλασσόμενων πολιτών, αυτή τη στιγμή ο φόρτος εργασίας είναι τέτοιος που δεν υπάρχει άνθρωπος να ξαναβάλει τον όποιο φάκελο στη θέση του ταξινομημένο και προσβάσιμο στην όποια νέα ζήτηση, με αποτέλεσμα φάκελοι να είναι απλωμένοι παντού από τα γραφεία και τις καρέκλες μέχρι και τις... σκάλες του κτιρίου!

Όλοι είναι υποχρεωμένοι να τα κάνουν όλα για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και εδώ κυριολεκτούμε, αφού προχθές είδαμε τον προϊστάμενο της υπηρεσίας να κάνει και... πρωτόκολλο, αφού, όπως μας είπε αμήχανα λες και έφταιγε για το φιλότιμό του, «όλοι οι άλλοι συνάδελφοι αυτή τη στιγμή είναι πνιγμένοι»!

 

Χρειάζεται ενίσχυση επειγόντως

Το θέμα είναι ότι μια υπηρεσία που κάποτε σε πιο «εύκολους» καιρούς στελεχωνόταν από 20 και πλέον άτομα, έχει μείνει με τους μισούς σχεδόν, και το γεγονός ότι παρά ταύτα ο κοσμάκης εξυπηρετείται με ελάχιστα σχετικά παράπονα, οφείλεται στον... πατριωτισμό των στελεχών της.

Ως πότε όμως; Δεν θα πρέπει η προϊσταμένη αρχή που είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πέρα από γενικόλογες διαμαρτυρίες προς τα Υπουργεία που επισημαίνουν τις ελλείψεις σε προσωπικό, να πάρει πρακτικά μέτρα επιδιώκοντας μετατάξεις ή έστω προσωρινές μετακινήσεις μεταξύ υπηρεσιών για να αμβλύνει το πρόβλημα;

Οι πολιτικοί ιθύνοντες πρέπει να καταλάβουν ότι καλές οι διακηρύξεις και οι «μεγάλες» αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αλλά μια πετυχημένη εξουσία κρίνεται και από το πόσο σκύβει πάνω από την καθημερινότητα του απλού πολίτη και δίνει πρακτικές λύσεις. Ασφαλώς και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί να στηρίζεται στο φιλότιμο των υπαλλήλων που προσπαθούν να κρατήσουν σε ανεκτή λειτουργία την υπηρεσία , χρειάζεται ενίσχυση και μάλιστα επειγόντως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top